Na 6. danima Icarusa i ZKVH

Objavljeno: 24.03.2021. Pregleda: 24

najava 6 dani IcarusaNa međunarodnoj konferenciji, 6. danima ICARUS-a u Hrvatskoj, pod nazivom Archive – borders, identities, reflections, koji će zbog pandemije koronavirusa biti održani virtualno, 25. i 26. ožujka 2021., izlaganje će imati i djelatnica Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata Katarina Čeliković. Ona će u četvrtak, 25. ožujka govoriti na temu Topoteka 'Baština Hrvata u Srbiji' – markeri etnokulturnog identiteta.

Konferencija se trebala održati na Filozofskom fakultetu u Rijeci u ožujku 2020., što je globalna pandemija pomaknula u 2021. godinu i promijenila organizacijski format skupa. U suradnji s Filozofskim fakultetom u Rijeci, konzorcijem ICARUS (International Center for Archival Reaserch) i drugim partnerima nastavlja se tradicionalno okupljanje, ove godine u virtualnom obliku.

Međunarodna konferencija ICARUS Dani u Hrvatskoj svake godine okuplja 160 do 200 stručnjaka iz dvadesetak zemalja koji predstavljaju suvremene trendove i aktivnosti na digitalizaciji i zaštiti pisane baštine, razvoju i promociji kulturnih i znanstvenih mreža te tekuće arhivske i baštinske projekte i programe diljem Europe, s naglaskom na iskustva i mogućnosti hrvatskih ustanova i stručnjaka na ovom području i njihovo aktivno uključivanje u međunarodnu praksu i stručna događanja.

Najave i kalendar

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • 19. Međunarodni okrugli stol Urbani Šokci – I. dan - Osijek
  • 19. Međunarodni okrugli stol Urbani Šokci – II. dan - Pečuh
  • Avaške godine u Zagrebu
  • Svečana akademija UBH Dužijanca
  • Australski film Countryman (Zemljak) u art kinu Lifka
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima