„Na vrbi svirala“ zajednički međudržavni projekt

Objavljeno: 24.02.2017. Pregleda: 32

na vrbi sviralaZavod za kulturu vojvođanskih Hrvata posjetili su u utorak, 21. veljače 2017. godine predsjednik Zajednice amaterskih kulturno-umjetničkih djelatnosti Vukovarsko-srijemske županije (ZAKUD) Andrija Matić i tajnik Stjepan Đurković s ciljem dogovora o zajedničkoj međudržavnoj suradnji na zajedničkom projektu pod radnim nazivom „Na vrbi svirala“. U Zavodu su razgovarali sa stručnom suradnicom za kulturne projekte i programe Katarinom Čeliković i vanjskim suradnikom Zavoda Vojislavom Temunovićem a svoju je potporu dao i ravnatelj Tomislav Žigmanov. „Na vrbi svirala“ naziv je operete autora dr. Josipa Andrića, bačkog skladatelja, kojom će suradnja početi.

Projekt bi trebao uključiti, osim ZAKUD-a i ZKVH-a, hrvatske šokačke udruge kulture jugozapadne Bačke u Baču, Plavni, Vajskoj i Bođanima. Povezivanje ovih sela ima za cilj revitalizaciju tradicije ali i uključivanje znanosti kako bi se oživjelo a onda i sačuvalo bogato naslijeđe. Iskustvo ZAKUD-a zasigurno će pridonijeti kvalitetnoj organizaciji kako bi se u ovaj značajan projekt mogla privući i sredstva europskih fondova.

Istoga su dana predstavnici ZAKUD-a imali razgovor u Plavni s predsjednicom HKPD-a „Matoš“ Kajom Pelajić i Željkom Pakledincem, vijećnikom Hrvatskoga nacionalnog vijeća, s kojima se radi na prikupljanju notnog materijala za operetu „Na vrbi svirala“, a u čemu značajnu stručnu pomoć daje Vojislav Temunović.

 

                                                                                                                                                                             Izvor: ZKVH

 

Aktivnosti Zavoda

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2023
    Najave i kalendar
  • 10. likovna kolonija u Šidu
  • XIII. Tavankutski festival voća
  • HosanaFest 2023
  • VI. Međunarodni festival tradicijskog pjevanja
  • Dani hrvatske knjige i riječi - dani Balinta Vujkova 25. 10. – 28. 10. 2023.
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima