Hrvatska riječ i ZKVH na Beogradskom sajmu knjiga

Objavljeno: 15.10.2018. Pregleda: 18

 • sajam knjiga 2018

  Novinsko-izdavačka ustanova Hrvatska riječ i Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata iz Subotice predstavit će svoja najnovija izdanja na ovogodišnjem, 63. međunarodnom beogradskom sajmu knjiga. Predstavljanje ovih nakladnika bit će održano u idući petak, 26. listopada, u sajamskoj dvorani Vasko Popa (Hala 1a), s početkom u 19 sati.

  NIU Hrvatska riječ će predstaviti dva naslova: knjigu pjesama Slike iz beskraja Vedrana Horvackog o kojoj će, uz autora, govoriti i urednica knjige Mirjana Crnković, te antologiju suvremene književnosti za djecu Hrvata u Vojvodini Zapisane avanture za male i velike koju je uredila i o kojoj će govoriti Katarina Čeliković.

  ZKVH će predstaviti izbor iz najnovije znanstvene i publicističke naklade o kojoj će govoriti Robert Skenderović, Mirko Ćurić, Ivan Trojan, Tomislav Žigmanov i Katarina Čeliković.

  Predstavljanje NIU Hrvatska riječ i ZKVH-a održava se u organizaciji Pokrajinskog tajništva za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice. U sklopu sajma, na štandu ovoga Tajništva bit će izložene novije knjige i druge publikacije hrvatskih nakladnika iz Vojvodine.

  Beogradski sajam knjiga održava se od 21. do 28 listopada. Kao najveća regionalna manifestacija posvećena knjizi, Sajam svake godine ugosti brojne domaće i inozemne pisce i nakladnike.

Sakralni objekti Bačka

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

 • 2024
  Najave i kalendar
 • Dvadeseta obljetnica Radio Marije u Srbiji
 • Općinska smotra recitatora Pjesniče naroda mog
 • Znanstveni kolokvij ZKVH-a o ulozi kulturnog nasljeđa bačkih Hrvata Šokaca u ostvarivanju funkcija rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav
 • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima