Natječaj za dodjelu sredstava iz Budžetskog fonda za nacionalne manjine za realizaciju programa i projekata iz oblasti kulture za 2023. godinu

Objavljeno: 18.07.2023. Pregleda: 74

Ministarstvo za lјudska i manjinska prava i društveni dijalog raspisalo je Natječaj za dodjelu sredstava iz Budžetskog fonda za nacionalne manjine za realizaciju programa i projekata iz oblasti kulture. Konkurs je otvoren od 17. srpnja do 16. kolovoza 2023. godine.

Specifičan cilј natječaja je unapređenje, njegovanje i jačanje kulturno-jezičnog identiteta nacionalnih manjina u Republici Srbiji. Ukupna sredstva koja će biti dodijeljena  po ovom konkursu iznose 30.000.000,00 dinara.

Pravo sudjelovanja na Natječaju imaju: ustanove, udruženja, fondacije, privredna društva i druge organizacije čiji su osnivači nacionalni savjeti nacionalnih manjina; organizacije civilnog društva upisane u odgovarajući registar, a čiji se ciljevi prema statutarnim odredbama, ostvaruju u oblasti zaštite i unapređenja prava i položaja pripadnika nacionalnih manjina, koje imaju sjedište na teritoriji Republike Srbije i zadužbine, fondacije i konferencije univerziteta odnosno akademija strukovnih studija.

Prijave sa propisanom dokumentacijom poslati poštom na adresu: Ministarstvo za lјudska i manjinska prava i društveni dijalog, Bulevar Mihajla Pupina 2, 11000 Beograd, sa naznakom: Konkurs za dodelu sredstava iz budžetskog fonda za nacionalne manjine u 2023. godini, ili predati lično na navedenu adresu, u pisarnici Ministarstva. Na poleđini koverte obavezno napisati puno ime i adresu podnosioca prijave. Prijave poslane na bilo koji drugi način (faksom, elektronskom poštom i dr), ili poslane na drugu adresu neće biti razmatrane.

Tekst natječaja i neophodne obrasce možete preuzeti na sljedećem linku https://www.minljmpdd.gov.rs/konkursi-javni-pozivi-80.php

Izvor: https://www.minljmpdd.gov.rs/

Izdanja drugih izdavača

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Koncert tamburaškog odjela HKPD Matija Gubec
  • 90. Dužionica u Somboru
  • Dužijanca u Tavankutu
  • Izložba S Božjom pomoći
  • Natjecanje u pucanju bičevima
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima