Natječaj za izvandomovinske pjesnike

Objavljeno: 04.12.2018. Pregleda: 26

KLD Rešetari objavilo je Natječaj za XXII. rešetarački susret pjesnika koji žive u iseljeništvu i članova Književne sekcije 2 9 2 KLD-a Rešetari iz Rešetara.
Svaki pjesnik sudjeluje s trima pjesmama. Pjesme trebaju biti pisane standardnim hrvatskim književnim jezikom ili dijalektom hrvatskoga jezika kojim se govori u kraju gdje živi pjesnik. Pisati na računalu te dostaviti na e-mail adresu ili pisaćim strojem na papiru A4 formata (jedna pjesma – jedna stranica). Broj objavljenih pjesama u zbirci ovisi isključivo o kvaliteti pjesama. Radovi prispjeli na natječaj neće biti vraćeni. Uz pjesme svaki autor treba poslati svoj kratki životopis do šest rečenica (datum i mjesto rođenja, stručna sprema, posao koji sada radi, gdje i kada su mu objavljeni radovi te adresa stanovanja).
Radove slati na adresu: KLD Rešetari; Vladimira Nazora 30; Rešetari; 35400 Nova Gradiška; Hrvatska; ili na e-mail:
devillaivan@gmail.com, a rok za slanje je 1. siječnja 2019. godine.

KLD Rešetari je također objavio i Natječaj za XXII. rešetarački susret pjesnika a koji se odnosi na autore koji su mlađi od 18 godina. I na ovom natječaju svaki pjesnik može sudjelovati s trima pjesmama. Pjesme trebaju biti pisane standardnim hrvatskim književnim jezikom ili dijalektom hrvatskoga jezika kojim se govori u kraju gdje živi pjesnik. Pisati na računalu ili pisaćim strojem na papiru A4 formata te dostaviti na e-mail adresu ili adresu Društva. Broj objavljenih pjesama u zbirci ovisi isključivo o kvaliteti dostavljenih pjesama. Radovi koji svojom kvalitetom ne zadovolje postavljeni kriterij, neće biti objavljeni. Uz pjesme svaki autor treba poslati svoje podatke (godinu rođenja, adresu stanovanja te školu i razred koji pohađa).
Radove slati na adresu: KLD Rešetari; Vladimira Nazora 30; Rešetari; 35400 Nova Gradiška; Hrvatska; ili na e-mail:
devillaivan@gmail.com, a rok za slanje je 21. veljače 2019. godine.
Predstavljanje knjige pjesama i XXII. rešetarački susret pjesnika bit će održani 21. rujna 2019. u Rešetarima. Generalni pokrovitelj je predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, pokrovitelji Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Hrvatska matica iseljenika Zagreb i Brodsko-posavska županija Slavonski Brod, a supokrovitelj Poglavarstvo Općine Rešetari.

Obaveštenje o kolačićima