Natječaj za kulturu nacionalnih manjina

Objavljeno: 17.02.2017. Pregleda: 42

natjecaj za kulturuPokrajinsko tajništvo za kulturu, javno informiranje i odnose s vjerskim zajednicama raspisalo je sedam natječaja u području kulture za 2017. godinu. Među ostalim, raspisan je i Natječaj za financiranje – sufinanciranje programa i projekata od značaja za kulturu i umjetnost nacionalnih manjina – nacionalnih zajednica u AP Vojvodini u 2017. godini. Ovim natječajem bit će potpomognuti programi i projekti u područjima zaštite nematerijalnog kulturnog naslijeđa i umjetničkog stvaralaštva i nakladničke djelatnosti u ukupnom iznosu od 8.600.000 dinara.

Za programe i projekte u području umjetničkog stvaralaštva te programe i projekte s ciljem zaštite, njegovanja i prezentacije nematerijalnog kulturnog naslijeđa bit će ukupno izdvojeno 6.500.000 dinara. U području nakladničke djelatnosti (su)financirat će se neobjavljena izdanja knjiga i časopisi od značaja za kulturu i umjetnost nacionalne manjine – nacionalne zajednice u ukupnom iznosu od 2.100.000 dinara.

Cjeloviti tekst Natječaja kao i prijave dostupni su na internetskoj stranici Tajništva: www.kultura.vojvodina.gov.rs. Rok za podnošenje prijava je 11. ožujka.

Osim ovoga, Tajništvo je raspisalo i natječaje za financiranje – sufinanciranje projekata i programa u području zaštite i očuvanja kulturnog naslijeđa u AP Vojvodini, zaštite i očuvanja tradicionalnog narodnog stvaralaštva Srba u AP Vojvodini i kulturnog naslijeđa Srba u regiji, nabave knjiga i drugih publikacija za javne općinske i gradske knjižnice u AP Vojvodini, za potporu realizaciji manifestacija u lokalnim samoupravama AP Vojvodine – Sajam kulture, za programe, projekte, manifestacije i festivale u oblasti umjetničkog stvaralaštva i primijenjene umjetnosti kao i amaterskog stvaralaštva u kulturi, te za nakladničku djelatnost na srpskom jeziku u AP Vojvodini.

 

Znamenite osobe

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Otvorenje XXXIX. Saziva Prve kolonije naive u tehnici slame
  • Takmičenje risara - Dužijanca 2024.
  • Dužijanca u Žedniku
  • XXIV. Lemeška Dužijanca
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima