Natječaj za najbolju kratku priču metaFORA 2017. – Iza zrcala

Objavljeno: 30.01.2017. Pregleda: 37

metarofa iz zrcalaNe znate što je metaFora?

metaFORA je natječaj za najbolju kratku priču koji se raspisuje već pet godina.

metaFORA je metafora mnogih nastojanja u promicanju knjige i čitanja.

metaFORA je naša ljepša, pjesnička slika.

metaFORA je promjena, ključ značenja.

U svojoj višeznačnosti označava i brojne uloge knjižnice koja tako postaje i mjesto stvaralaštva. metaFora okuplja kreativce, nakladnike, razne srodne udruge, sve kojima je knjiga važna. Iz knjižnice Vladimira Nazora iz Zagreba (Knjižnice grada Zagreba), koja je i organizator ovog natječaja, poručuju kako im je i meta i fora da Knjižnica bude mjesto priče i aktivnog odnosa prema umjetnosti.

Natječaj je, baš kao i knjižnice, otvoren za sve dobne skupine, no do sada su najviše sudjelovali upravo mladi, pa evo prilike za vas, čitatelji Hrckovih stranica. Koje će priče biti najbolje, odlučuje žiri složen po formuli književnici + knjižničari + korisnici knjižnice. Nagrade za najbolje pribavljaju se, isključivo, zahvaljujući sponzorima čiji broj iz godine u godinu raste. Osobita i za naše natjecatelje neočekivana nagrada je uprizorenje najboljih priča. To je već dulje vrijeme rade glumci Kazališta Ivan Goran Kovačić. Time natječaj dobiva dodatnu kreativnu dimenziju. Ovogodišnja, peta, metaFORA posvećena je bajci i fantastičnoj priči koja u našoj književnosti ima duboke korijene počevši od usmene i srednjovjekovne književnosti s obilježjima čudesnosti preko umjetničke bajke Ivane Brlić Mažuranić i erudicijske fantastike hrvatskih borgesovacapa do suvremenog fantasyja.

Upute za sudjelovanje na natječaju:

Priča treba biti bajkovitog, fantastičnog sadržaja, napisana na hrvatskom jeziku. Priča treba imati maksimalno 5.400 znakova s razmacima. Priča ne smije biti prethodno objavljivana. Autor može sudjelovati samo s jednom pričom.

Priče se šalju na e-mail: metafora2017@gmail.com ili ukoliko nemate, tada klasičnom poštom na adresu: Knjižnica Vladimira Nazora, metaFORA 2017. Vodovodna 13, 10 000 Zagreb.

Uz priču je potrebno navesti ime i prezime autora, godinu rođenja, adresu stanovanja, adresu elektroničke pošte i broj telefona (podaci neće biti dostupni žiriju).

Popis pristiglih priča bit će objavljen na mrežnim stranicama Knjižnica grada Zagreba, a najbolje će biti objavljene u cijelosti.

Natječaj je otvoren od 15. studenoga 2016. do 15. ožujka 2017. godine.

Proglašenje najboljih priča i javno čitanje održat će se u travnju 2017. u Noći knjige.

Autorima najboljih priča zajamčene su fantastične nagrade, a odluku o najboljima donijet će žiri u sastavu: Ivan Sršen, pisac i urednik Sandorfa, Milena Benini, spisateljica, Tihomir Mraović, pisac, Marin Pelaić, pobjednik metaFORE 2016. i Tanja Radović, knjižničarka i spisateljica.

Bez čitanja, nema pisanja! Stoga čitajte i pišite, otkrijte magiju zrcala i prijavite se na metaFORU 2017. – Iza zrcala, natječaj za najbolju kratku priču, gdje se mašta isprepliće sa zbiljom.

 

Sakralni objekti Bačka

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Dvadeseta obljetnica Radio Marije u Srbiji
  • Općinska smotra recitatora Pjesniče naroda mog
  • Znanstveni kolokvij ZKVH-a o ulozi kulturnog nasljeđa bačkih Hrvata Šokaca u ostvarivanju funkcija rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima