Natječaj za najbolju neobjavljenu priču nadahnutu djelima A. G. Matoša ili njegovim životom

Objavljeno: 01.11.2022. Pregleda: 174

Slavonsko-baranjsko-srijemski Ogranak slavonsko-baranjsko-srijemski

Društva hrvatskih književnika

Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata, Subotica

i

Općina Tovarnik

raspisuju

NATJEČAJ ZA NAJBOLJU NEOBJAVLJENU KRATKU PRIČU NADAHNUTU DJELIMA ANTUNA GUSTAVA MATOŠA ILI NJEGOVIM ŽIVOTOM

uoči obilježavanja 150. obljetnice rođenja Antuna Gustava Matoša

(Tovarnik, 13. VI. 1873.—Zagreb 17.III. 1914.)

Autor/autorica se može natjecati jednom pričom duljine do 12.000 znakova (uključujući i prorede) napisanu na hrvatskom jeziku. Priče ne smiju biti do sada objavljene u tisku, na internetu ili u video/audio zapisu. Priče koje se neće referirati na Antuna Gustava Matoša i njegove djelo neće se uvrstiti u konkurenciju, kao ni priče koje budu dulje od 12.000 znakova s proredima, što je približna duljina prvoobjavljene Matoševe priče Moć savjesti (objelodanjene 13. kolovoza 1882., u Viencu br. 33)

Priču treba poslati, uz navedeno ime i prezime autora/ice, adresa, e-adresu, broj telefona/mobitela i kratku biografiju, na službeni mail Ogranka: dhksbs@gmail.com do 31. siječnja 2023.

Suorganizatori će imenovati povjerenstvo sastavljeno od književnika i/ili književnih kritičara, koje će izabrati tri najbolje priče čiji/e će autori/ice, biti nagrađeni prigodnom poveljom i novčanim iznosom.

Proglašenje najboljih priča održat će se u sklopu manifestacije 7. dani Antuna Gustava Matoša, u lipnju 2023.

Izbor najboljih priča, prema odluci Povjerenstva, bit će objavljen u prigodnom izdanju, koje će, također, biti predstavljeno na 7. danima Antuna Gustava Matoša u lipnju 2023.

Obaveštenje o kolačićima