Natječaji Pokrajinskog tajništva za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice za 2016. godinu

Objavljeno: 11.03.2016. Pregleda: 22

APV logoPokrajinsko tajništvo za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice raspisalo je 7. ožujka 2016. godine nekoliko natječaja na koje se mogu prijaviti i udruge hrvatske nacionalne manjine u Vojvodini. Radi se o sljedećim natječajima: za dotacije organizacijama etničkih zajednica u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini, za sufinanciranje projekata očuvanja i njegovanja međunacionalne tolerancije, za dodjelu proračunskih sredstava tijelima i organizacijama u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini u čijem radu su u službenoj uporabi jezici i pisma nacionalnih manjina – nacionalnih zajednica za 2016. godinu te za dodjelu financijskih sredstava za projekte obnove crkava na teritoriju AP Vojvodine, koje su zaštićeni spomenici kulture. Rok za podnošenje prijava na sve navedene natječaje je 31. ožujak 2016. godine.

Na natječaju za dotacije organizacijama etničkih zajednica u APV za hrvatsku nacionalnu zajednicu opredijeljeno je 950.000,00 dinara, a mogu se prijaviti isključivo registrirane pravne osobe na teritoriju APV čija se djelatnost zasniva na očuvanju i njegovanju nacionalnog i kulturnog identiteta ili na očuvanju i unapređenju međunacionalne tolerancije. Sredstva se dodjeljuju za redovite djelatnosti, nabavu opreme, realizaciju projekata i organiziranje manifestacija.

Natječaj za sufinanciranje programa, projekata i aktivnosti koje za cilj imaju očuvanje i njegovanje međunacionalne tolerancije u Vojvodini u 2016. godini, u okviru projekta „Afirmacija multikulturalizma i tolerancije u Vojvodini“, raspisan je na ukupan iznos od 4.300.000,00 dinara. Na Natječaj se mogu prijaviti isključivo neprofitne organizacije.

Za Natječaj za dodjelu proračunskih sredstava tijelima i organizacijama u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini u čijem radu su u službenoj uporabi jezici i pisma nacionalnih manjina – nacionalnih zajednica za 2016. godinu opredijeljena su sredstva u iznosu od 3.178.264,00 dinara, a dodjeljuju se radi unapređivanja ostvarivanja prava na službenu uporabu jezika i pisama nacionalnih manjina – nacionalnih zajednica u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini. Pravo sudjelovati na natječaju imaju: tijela jedinica lokalne samouprave s teritorija Autonomne Pokrajine Vojvodine, u kojima je statutom grada, odnosno općine utvrđena službena uporaba jezika i pisama nacionalnih manjina - nacionalnih zajednica na cijelom teritoriju jedinice lokalne samouprave ili u naseljenim mjestima na njihovom teritoriju; mjesne zajednice na teritoriju gradova i općina iz prethodnog redka; druga tijela, organizacije, službe i ustanove, korisnici proračunskih sredstava, koji imaju sjedište na teritoriju lokalne samouprave ili koji obavljaju djelatnost na teritoriju lokalne samouprave.

Na Natječaj za dodjelu financijskih sredstava za projekte obnove crkava na teritoriju APV, koje su zaštićeni spomenici kulture sredstva se odobravaju za sufinanciranje obavljanja graditeljske, dobrotvorne i znanstvene djelatnosti registriranih tradicijskih crkava i vjerskih zajednica, kao i organizacija i ustanova čiji su one osnivači, a koje djeluju na teritoriju Autonomne Pokrajine Vojvodine. Na ovaj natječaj mogu se prijaviti isključivo „crkvena središta” – episkopije, biskupije i egzarhat, samo s jednim projektom obnove jedne crkve. Ukupna svota sredstava namijenjenih za ove potrebe iznosi 5.271.000,00 dinara.

Uz spomenute natječaje, Tajništvo je raspisalo i nekoliko natječaja u području obrazovanja i učeničkog standarda, te za nacionalna vijeća.

Detalje o natječajima, te prijavne obrasce možete pronaći ovdje.

Najave i kalendar

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2023
    Najave i kalendar
  • 27. Izložba božićnjaka u Subotici
  • Humanitarni tamburaški koncert
  • Proslava praznika hrvatske zajednice – Dan izbora I. saziva HNV-a
  • Marko Žigmanović - Ostale su pisme Olivera Dragojevića
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima