NIU Hrvatska riječ i ZKVH na 6. Hrvatskom iseljeničkom kongresu u Puli

Objavljeno: 04.06.2024. Pregleda: 23

Hrvatski iseljenici i potencijal za budućnost Hrvatske tema je 6. Hrvatskog iseljeničkog kongresa koji će se od 27. do 30. lipnja 2024. godine održati u Puli.

Na temu Broj Hrvata u Vojvodini/Srbiji i izazovi opstanka kroz markere kulturnog identiteta izlaganje će imati glavna i odgovorna urednica Hrvatske riječi Zlata Vasiljević i ravnateljica Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata Katarina Čeliković.

Hrvatski iseljenički kongres (HIK) se održava od 2014. godine u različitim hrvatskim gradovima s ciljem umrežavanja i povezivanja iseljene i domovinske Hrvatske. Nakon svakog Kongresa tiska se Zbornik radova. Ove godine HIK slavi 10. rođendan.

Kongres je otvoren znanstvenicima i stručnjacima iz cijelog svijeta koji se bave iseljeničkim i migracijskim temama i očuvanjem hrvatskog nacionalnog identiteta, kao i gospodarstvenicima, umjetnicima, stručnjacima svih naraštaja te iseljenicima i povratnicima u domovinu da predstave svoj rad i iskustva. Kroz različite tematske cjeline obrađuju se pitanja iz područja demografije, gospodarstva, javnih politika, povijesti, kulture, umjetnosti, jezika, baštine, duhovnosti, one vezane uz društvene i tehnološke promjene te druge aktualne teme koje povezuju iseljeništvo i domovinu.


Aktivnosti Zavoda

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Dan rođenja biskupa Ivana Antunovića - praznik hrvatske zajednice u Republici Srbiji
  • Dani Hrvata Bunjevaca u Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji
  • ZKVH i Prelje u programu Noć muzeja u Baji
  • Međunarodni Marijanski pučki festival Zdravo budi, Marijo!
  • 11. saziv umjetničke kolonije Panon
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima