Nova knjiga: Bosiljko Kostić, „Ja Kažem“

Objavljeno: 14.12.2018. Pregleda: 27

Bosiljko Kostic Ja kazemNadavno objavljena knjiga poezije Ja kažem Bosiljka Kostića ujedno je i književni prvijenac ovog autora. Objavljena je kao peta knjiga u ediciji Preprekovi pjesnici HKUPD-a Stanislav Preprek iz Novog Sada.
Knjigu je uredila i recenzirala književna kritičarka dr. Dragana V. Todoreskov. Po njezinim riječima, ovu knjigu „treba čitati kao manifest čovjekoljublja i knjigu istinskog zaljubljenika u umjetnost i u ljepotu življenja“.

Kostićeve pjesme u ovoj knjizi podijeljene su u četiri ciklusa: Amanet, Dunav lice tvoje mije, Duša topla i S tobom nisam sam. One obuhvaćaju promišljanja i slavljenja ljepota minulih vremena, zavičaja i podneblja (uz posebno značajno mjesto koje Novi Sad u tome ima), Kostić pjeva i u slavu žene i ljubavi, te posebnu čast odaje Bogu.
Bosiljko Kostić rođen je 1955. godine u Bačkom Novom Selu. Osnovnu školu završio je u Veterniku, gdje živi kao umirovljenik, a srednju u Novom Sadu. Kulturnim amaterizmom se bavi vrlo dugo, a osim u pisanju oprobao se i u pjevanju i slikanju. Pjesme su mu objavljivane u Zvoniku, Mostu i u zbirkama Lira naiva i Preprekovo proljeće.

Izvor: Hrvatska riječ (M. T.)

Aktivnosti Zavoda

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2023
    Najave i kalendar
  • XIII. Tavankutski festival voća
  • HosanaFest 2023
  • VI. Međunarodni festival tradicijskog pjevanja
  • Dani hrvatske knjige i riječi - dani Balinta Vujkova 25. 10. – 28. 10. 2023.
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima