Nova knjiga - Ivan Tumbas: Steščalo se…

Objavljeno: 25.11.2022. Pregleda: 61

Nakon knjige pripovjedaka Nako sa salaša, Ivan Tumbas iz Subotice objavio je i knjigu pjesama na bunjevačkoj ikavici, naslovljenu Steščalo se…. Autor kaže kako poeziju piše od djetinjstva a u knjizi je sabrano oko 100 pjesama.

Recenzentica knjige je s. Eleonora Antonija Merković. „Nova vrimena kao da brzo brišu prošlost i autoru se sve to steščalo i pismama želi oživit, vratiti u sadašnjost, progovoriti govorom svog ditinjstva ... Čitajući ove stihove oživljavamo radosne uspomene salaša i njiva, koje vrime brzo briše, sačuvajmo uspomenu na njih i naš lipi ikavski divan“, navodi s. Merković. Ona dodaje i kako autora tišti i nesloga u njegovom narodu ali i u samim porodicama. No, kako zaključuje, u zbirci ima i radosti života i lijepog pobožnog razmišljanja.

Knjiga je objavljena u vlastitoj nakladi autora, a može se nabaviti kod autora (ivantumbas65@gmail.com ili 064/8319053) po cijeni od 800 dinara (za slanje izvan Subotice dodatno se naplaćuje i poštarina).

Izvor: Hrvatska riječ (D. B. P.)

Sakralni objekti Bačka

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Dvadeseta obljetnica Radio Marije u Srbiji
  • Općinska smotra recitatora Pjesniče naroda mog
  • Znanstveni kolokvij ZKVH-a o ulozi kulturnog nasljeđa bačkih Hrvata Šokaca u ostvarivanju funkcija rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima