Nova knjiga: o. Gerard Tomo Stantić – „Božja blizina“

Objavljeno: 23.07.2019. Pregleda: 17

božja blizinaU nakladi Vicepostulature sluge Božjega o. Gerarda Tome Stantića, karmelićanskog samostana u Somboru i Katoličkog društva Ivan Antunović iz Subotice izašla je knjiga duhovnih misli sluge Božjega o. Gerarda pod naslovom Božja blizina. Misli je izabrao o. Mato Miloš, a knjigu je uredila Katarina Čeliković.

Knjiga donosi izbor duhovnih misli sadržanih u rukopisu o. Gerarda naslovljenom Lijepe misli. Duhovne misli o. Gerarda tematski su posvećene Bogu – Ocu, Sinu i Duhu Svetom, Malom Isusu, Nebeskoj Majci te Božjoj riječi po kojoj se Bog utjelovio.
„Želja nam je da ova knjižica približi čitatelje ocu Gerardu i njegovoj duhovnoj baštini. Kada se u zapisanim mislima o. Gerard obraća Bogu i Majci Božjoj, to čini poput djeteta. Ponekad se obraća u množini, oslovljavajući Mariju i Isusa s ‘vi’. Svoju sinovsku ljubav često izražava s tri uskličnika. Lijepe misli oca Gerarda na neki način su upute za onoga tko je dragovoljno prihvatio avanturu ostvarenja evanđeoskog života na putu prema nebu. Ostavili smo stoga gotovo u cijelosti nedirnutim jezik i stil pisanja oca Gerarda, kojim još dublje ulazimo u njegove misli i poruke, a koje nisu ništa izgubile na autentičnosti i aktualnosti ni osamdeset godina nakon što su napisane“, zapisao je u recenziji o. Mato Miloš, OCD, vicepostulator.

Izvor: Hrvatska riječ (D. B. P.)

Najave i kalendar

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2023
    Najave i kalendar
  • HosanaFest 2023
  • VI. Međunarodni festival tradicijskog pjevanja
  • Dani hrvatske knjige i riječi - dani Balinta Vujkova 25. 10. – 28. 10. 2023.
  • Koncert ansambla Hajo povodom 35 godina postojanja
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima