Nove aktivnosti HKU „Antun Sorgg" iz Vajske

Objavljeno: 05.12.2019. Pregleda: 29

antun sorggHKU Antun Sorgg iz Vajske sudjelovala je na manifestaciji Snažna žena – snažno selo u Baču koju je organizirala mjesna udruga Aktivna žena a u povodu Međunarodnog dana žena na selu. Manifestacija je održana u OŠ Vuk Karadžić uz kulturno-umjetnički program KUD-ova iz Bača, Selenče i Vajske. Djeca iz HKU sudjelovala su u programu s plesovima koje su izvodili na Vinkovačkim jesenima. Na štandovima je priređena degustacija proizvoda domaće radinosti. Žene iz udruge ispekle su stare vrste kolača koje su i prodavale na štandu, a prodavale su i proizvode udruge: pekmez od kajsija i šljiva i kisele krastavce. Štand Sorgg-a bio je odlično posjećen, a kolači su svi prodani. 

Inače, u HKU Sorgg dodaju i kako se Šokačka kuća u Vajskoj polako oprema autentičnim starim namještajem. Naime, održana je nova akcija na tom planu, kada im je dio namještaja darovala obitelj Pavla Kovačeva iz Bođana. Poklonili su im krevete, ormar, ladićar, drveni umivaonik, stolice. Obitelj Kovačev podržava rad ove udruge, što su pokazali i sada.   

Izvor: Hrvatska riječ (A. Š.)

Aktivnosti Zavoda

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Općinska smotra recitatora Pjesniče naroda mog
  • Znanstveni kolokvij ZKVH-a o ulozi kulturnog nasljeđa bačkih Hrvata Šokaca u ostvarivanju funkcija rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima