Novi natječaji Ministarstva kulture

Objavljeno: 23.01.2017. Pregleda: 33

ministarstvo kulture i informiranjaMinistarstvo kulture i informiranja Republike Srbije raspisalo je nekoliko natječaja i jedan Otvoreni poziv u području kulture za 2017. godinu. Jedan od njih je Natječaj za financiranje ili sufinanciranje projekata iz područja kulturnog naslijeđa u Republici Srbiji u 2017. godini. Predmet natječaja je financiranje ili sufinanciranje otkrivanja, prikupljanja, istraživanja, dokumentiranja, proučavanja, vrednovanja, zaštite, očuvanja, predstavljanja, interpretacije, upravljanja i korištenja kulturnog naslijeđa i unapređivanja djelatnosti zaštite kulturnog naslijeđa i bibliotečko-informacijske djelatnosti. Natječaj je otvoren do 12. veljače 2017. godine.

Tu je i Natječaj za financiranje ili sufinanciranje projekata iz područja digitalizacije kulturnog naslijeđa u Republici Srbiji u 2017. godini. Natječaj se odnosi na projekte iz područja digitalizacije kulturnog naslijeđa, promocije digitalizirane građe, razvoj infrastrukture (mrežne, baze podataka i dr.), jačanje kapaciteta sudionika u procesu digitalizacije, nabavu opreme (hardware) i programskih paketa (software). Natječaj je otvoren do 20. veljače.

Raspisan je i natječaj pod nazivom Gradovi u fokusu 2017., koji pruža priliku jedinicama lokalnih samouprava da u suradnji s ustanovama, umjetničkim i drugim udrugama registriranim za obavljanje djelatnosti kulture, pojedincima (umjetnicima, suradnicima, odnosno stručnjacima u kulturi) kao i drugim subjektima u kulturi, unaprijede svoje kapacitete u kulturi i kulturnu ponudu.

Više informacija o natječajima, kao i potrebne obrasce, možete pronaći na mrežnoj stranici Ministarstva: www.kultura.gov.rs.

 

 

Najave i kalendar

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2023
    Najave i kalendar
  • 27. Izložba božićnjaka u Subotici
  • Humanitarni tamburaški koncert
  • Proslava praznika hrvatske zajednice – Dan izbora I. saziva HNV-a
  • Marko Žigmanović - Ostale su pisme Olivera Dragojevića
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima