Održana prva sjednica Povjerenstva za nagradu „Emerik Pavić“ za 2020.

Objavljeno: 29.06.2021. Pregleda: 67

Povjerenstvo Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata za izbor najbolje knjige u 2020. godini, koja će dobiti nagradu koja nosi ime središnje osobe hrvatske književnosti, znanosti i publicistike iz XVIII. stoljeća Emerika Pavića, održalo je 28. lipnja 2021. godine svoju prvu ovogodišnju sjednicu.

Povjerenstvo u sastavu: Ljubica Vuković Dulić, dipl. povjesničarka i povjesničarka umjetnosti, predsjednica, te članovi Zlata Vasiljević, novinarka te glavna i odgovorna urednica tjednika Hrvatska riječ, i Davor Bašić Palković, urednik kulture u tjedniku Hrvatska riječ, dobilo je na uvid popis tiskanih knjiga koji ima 41 naslov.

Na kriterije za izbor najbolje knjige ih je podsjetio ravnatelj Zavoda Tomislav Žigmanov, koji je, među ostalim, istaknuo kako se u knjigama prati kako kvaliteta sadržaja tako i vizualno-likovno oblikovanje. Nagrada se dodjeljuje bez obzira na to je li iz područja književnosti, publicistike ili znanosti. Knjiga se ocjenjuje kroz jedinstvo forme i sadržaja, što znači da se vrjednuje vrijednost objavljenoga sadržaja, prinos određenome kulturnom području te vizualno-likovno rješenje.

Povjerenstvo se upoznalo s knjigama objavljenima u 2020. godini te slijedi njihovo čitanje do sljedeće sjednice.

ZKVH


Aktivnosti Zavoda

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Dani Hrvata Bunjevaca u Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji
  • ZKVH i Prelje u programu Noć muzeja u Baji
  • Međunarodni Marijanski pučki festival Zdravo budi, Marijo!
  • 11. saziv umjetničke kolonije Panon
  • Izložba Vrijeme nade – slamarska umjetnost NKB Hrvata Bunjevaca i Ukrajinaca
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima