Održano Republičko natjecanje iz hrvatskog jezika

Objavljeno: 03.06.2016. Pregleda: 2

Rep natjecanje hrv jezik2016 1Bliži se kraj školske godine pa se žurno završavaju i sva natjecanja. Jedno od njih je i ono iz materinskog jezika, poznavanja hrvatskog jezika i jezične kulture. Održano je 28. svibnja 2016. godine u Tavankutu. Na natjecanju je sudjelovalo 26 učenika sedmog i osmog razreda. U kategoriji VIII. razreda 1. mjesto osvojila je Martina Buljovčić, 2. mjesto osvojila je Lucija Ivanković Radaković, a 3. mjesto Regina Dulić, sve tri iz OŠ Matko Vuković iz Subotice. U kategoriji VII. razreda 1. mjesto pripalo je Mariji Dulić iz OŠ Matko Vuković iz Subotice, 2. mjesto osvojio je Zdenko Ivanković iz OŠ Ivan Milutinović iz Subotice, a 3. mjesto dijele Josipa Stantić iz OŠ Vladimir Nazor iz Đurđina, Ana Mandić iz OŠ Matko Vuković iz Subotice i Kristina Crnković iz OŠ Matija Gubec iz Tavankuta.

Rep natjecanje hrv jezik2016 2Uspjehe su postigli zahvaljujući njihovim mentorima: Ivani Matić, Marti Vargek, Saneli Šafer, Biljani Horvat, Tanji Dulić, Josipi Kojić i Vladanu Čuturi.

Svi učenici su dobili na poklon knjige dar Školske knjige i Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata, a najbolji i putovanja u Novi Vinodolski te sudjelovanje u programu profesionalne orijentacije koji će ove godine prvi puta biti održan u Benkovcu. Bilo je ovo i lijepo druženje naših učenika koji pohađaju nastavu na hrvatskom jeziku zahvaljujući domaćinima koji su uz kratak program i osvježenje nakon natjecanja organizirali i slamarsku radionicu sa sve sudionike natjecanja.

Izvor: Hrvatska riječ

  

Najave i kalendar

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2023
    Najave i kalendar
  • 18. Međunarodni okrugli stol Urbani Šokci – I. dan - Osijek
  • 18. Međunarodni okrugli stol Urbani Šokci – II. dan - Monoštor
  • Prijenos mise na HRT 1 iz Male Bosne
  • 7. Matoševi dani u Tovarniku
  • 7. Matoševi dani u Beogradu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima