Osmi „Dani A. G. Matoša i Josipa Andrića“ u Plavni

Objavljeno: 26.05.2016. Pregleda: 29

DaniAGM2016 pozivnica mHrvatsko kulturno-umjetničko prosvjetno društvo Matoš iz Plavne priređuje VIII. dane A. G. Matoša i dr. Josipa Andrića koji će biti održani 11. i 12. lipnja 2016. godine.

Prvoga dana, u subotu, 11. lipnja, s početkom u 19 sati u holu Osnovne škole „Ivo Lola Ribar“, Dječja dramska skupina Hrvatskoga kulturnog centra „Bunjevačko kolo“ iz Subotice izvest će predstavu Velika tvornica riječi u režiji Nevene Mlinko.

Manifestacija se nastavlja u nedjelju, 12. lipnja programima za djecu koji počinju u 14,30 sati. Djeci su namijenjena dva programa: Uvod u „Malu školu tambure“ i Radionica posvećena tamburi i 125. obljetnici rođenja Pere Tumbasa Haje, koje će voditi prof. Vojislav Temunović i prof. Katarina Čeliković.

Program završava Svečanom akademijom „U čast velikana – Antuna Gustava Matoša, Josipa Andrića i Pere Tumbasa Haje“ u Domu Mjesne zajednice, s početkom u 17 sati.

Sakralni objekti Bačka

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Dvadeseta obljetnica Radio Marije u Srbiji
  • Općinska smotra recitatora Pjesniče naroda mog
  • Znanstveni kolokvij ZKVH-a o ulozi kulturnog nasljeđa bačkih Hrvata Šokaca u ostvarivanju funkcija rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima