Serija o tamburašima na HRT-u!

Objavljeno: 28.04.2017. Pregleda: 42

pisme bande ljudi

Dokumentarna serija Hrvatske radio televizije „Pisme, bande, ljudi“ o tamburašima u Subotici počet će se emitirati u četvrtak, 4. svibnja (tj. prva epizoda; druga je 11. svibnja, a treća 18. svibnja.) na HTV1, u 11.12 sati, s reprizom subotama (6., 13. i 20. svibnja) na HTV3 u 9.40 sati te istim subotama i na HTV4, u 12.30 sati.

Podsjetimo da je seriju „Pisme, bande, ljudi“ (3 ep. po 30 min.) snimila je Hrvatska radio televizija, Produkcijski odjel Kultura – uredništvo emisija pučke i predajne kulture, na području grada Subotice i okolice u ožujku/travnju i rujnu 2016. godine.

Ova trodijelna dokumentarna serija upoznat će nas s prošlošću i sadašnjošću glazbe za tambure u Subotici i okolici, odnosno kod Hrvata Bunjevaca, tijekom zadnjih sedamdesetak godina – od razdoblja prije i nakon II. svjetskog rata, do danas. Novinar subotičkog tjednika Hrvatska riječ, Zlatko Romić, dobio je u zadatak istražiti taj fenomen, pa će nas njegova potraga odvesti do raznih ljudi koji o tome imaju što za reći.

Najave i kalendar

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2023
    Najave i kalendar
  • 27. Izložba božićnjaka u Subotici
  • Humanitarni tamburaški koncert
  • Proslava praznika hrvatske zajednice – Dan izbora I. saziva HNV-a
  • Marko Žigmanović - Ostale su pisme Olivera Dragojevića
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima