Počeo VIII. Kviz za poticanje čitanja Gradske knjižnice Subotica „Čitam i skitam“

Objavljeno: 02.02.2016. Pregleda: 30

Kviz Citam skitam2016 plakat mVeć osmu godinu subotička Gradska knjižnica organizira kviz za učenike osnovnih škola Čitam i skitam sa željom da kod djece razvije i učvrsti čitateljske navike, obogati jezičnu kulturu, potakne im maštu i razvije inteligenciju. Akcija se provodi na tri službena jezika Grada Subotice: srpskom, mađarskom i hrvatskom jeziku uz suvremeni pristup knjizi i čitanju. Kviz za poticanje čitanja Čitam i skitam predstavljen je 1. veljače 2016. godine u Gradskoj knjižnici Subotica.

Kviz se odvija na način da se nakon čitanja predloženih tekstova, odnosno, ulomaka iz knjiga (Carla Collodija, Johanne Spyri, Rudyarda Kiplinga i Sunčane Škrinjarić) popunjava on-line upitnik koji se, skupa s uputom za sudjelovanje u kvizu, nalazi na mrežnoj stranici Gradske knjižnice Subotica. Kviz je namijenjen svim učenicima osnovnoškolske dobi, a realizira se u veljači i ožujku na Dječjem odjelu i svim gradskim i prigradskim ograncima.

Kviz Citam skitam2016 knjige mU kvizu sudjeluju učenici osnovnih škola Grada Subotice, članovi Gradske knjižnice. Ukoliko netko nije član Gradske knjižnice, može se učlaniti tijekom trajanja kviza po promotivnoj cijeni od 300 dinara.

Upitnici se šalju najkasnije do 31. 03. 2016. godine.

Kviz Citam skitam2016 predstavljanje2 mSvi ispravno popunjeni upitnici bit će uključeni u izvlačenje koje će biti organizirano na završnoj svečanosti priređenoj 1. travnja 2016. godine u povodu Međunarodnog dana knjige za djecu. Svaki sudionik kviza može osvojiti jednu od više od 120 nagrada. Popis nagrađenih učenika bit će objavljen u svim subotičkim medijima i školama te dostupan na dječjem odjelu i na internetskoj stranici i Facebook profilu Gradske knjižnice Subotica.

Izvor: Gradska knjižnica Subotica

Digital - Periodika

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Ciklus hrvatskog filma u Vojvodini
  • Dvadeseta obljetnica Radio Marije u Srbiji
  • Općinska smotra recitatora Pjesniče naroda mog
  • Znanstveni kolokvij ZKVH-a o ulozi kulturnog nasljeđa bačkih Hrvata Šokaca u ostvarivanju funkcija rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima