Potpisan sporazum o suradnji ZKVH-a i IMIN-a

Objavljeno: 19.06.2024. Pregleda: 144

U prostorijama Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata (ZKVH) u Subotici 17. lipnja 2024. godine održan je sastanak predstavnika Zavoda i Instituta za istraživanje migracija (IMIN) iz Zagreba na kojem je bilo riječi o dosadašnjoj suradnji te je potpisan sporazum o suradnji između Instituta za istraživanje migracija i Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata. Sporazum je uime Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata potpisala ravnateljica Zavoda Katarina Čeliković, a uime Instituta za istraživanje migracija ravnateljica dr. sc. Marina Perić Kaselj.

Sporazumom se uspostavlja suradnja na zajedničkoj organizaciji konferencija, radionica, tribina, okruglih stolova, javnih predstavljanja i skupova, u sunakladništvu publikacija, izdanja, knjiga, monografija, časopisa i ostalih tiskanih materijala, kao i na prijavi, realizaciji i provedbi znanstvenih, stručnih i znanstvenostručnih projekata.

Ovo je još jedan sporazum o međunarodnoj znanstvenoj i kulturnoj suradnji kojim Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata proširuje i osnažuje integriranost vojvođanskih Hrvata u cjeloviti prostor hrvatske znanosti i kulture.

Sastanku je prisustvovao i bivši ravnatelj Zavoda Tomislav Žigmanov, te kolege iz Zavoda i Instituta. Institut za istraživanje migracija darovao je Zavodu svoja izdanja koja će biti vrlo korisna literatura za istraživače, na čemu je zahvalila ravnateljica Čeliković.

 

ZKVH

Znamenite osobe

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Dužijanca u Žedniku
  • XXIV. Lemeška Dužijanca
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
  • Koncert tamburaškog odjela HKPD Matija Gubec
  • 90. Dužionica u Somboru
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima