Predstavljanje digitalizirane građe i ZKVH-a u Zagrebu

Objavljeno: 11.12.2019. Pregleda: 5

ikarusProjekt Digitalizacija hrvatske kulturne baštine u Vojvodini – Povijesna građa vojvođanskih Hrvata na Internetu bit će predstavljen u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu (Preradovićeva 5) 17. prosinca 2019. u 13,00 sati u organizaciji ICARUS HRVATSKA.

 

U programu sudjeluju predstavnici Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata Katarina Čeliković, stručna suradnica za kulturne projekte i programe i Josip Bako, poslovno-administrativni tajnik te doc. dr. sc. Vlatka Lemić, predsjednica ICARUS Hrvatska.

Riječ je o projektu „Povijesna građa vojvođanskih Hrvata na Internetu“ koji je, uz podršku Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH, pokrenut 2019. u suradnji sa Zavodom za kulturu vojvođanskih Hrvata iz Subotice s ciljem širenja i unaprjeđenja započetih aktivnosti na digitalizaciji gradiva koje čuvaju ustanove, udruge i pojedinci hrvatske zajednice u Vojvodini. U okviru projekta je na međunarodnoj suradničkoj digitalnoj platformi Topoteka izrađena virtualna arhivska zbirka Baština Hrvata u Srbiji, a na nacionalni portal Znameniti.hr uključeno gradivo znamenitih osoba značajnih za povijest i kulturu vojvođanskih Hrvata.

kemijskaSuradnici na projektu u ovoj će prilici predstaviti djelovanje i rad Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata, aktivnosti na digitalizaciji hrvatske kulturne baštine u Vojvodini te digitalne portale Topoteka i Znameniti.hr, kao i mogućnosti suradnje i kreativnog predstavljanja kulturne baštine korištenjem novih tehnologija.

Više informacija možete saznati na mrežnim stranicama http://www.topotheque.eu/ i http://znameniti.hr.

Sakralni objekti Bačka

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2023
    Najave i kalendar
  • Promocija knjige Ivana Tumbasa: Steščalo se… - Bikovo
  • 150. obljetnica rođenja biskupa, svećenika i pisca Lajče Budanovića - sveta misa
  • Korizmeni program u Tavankutu – uskrsna radionica
  • Najava: 150. obljetnica rođenja biskupa, svećenika i pisca Lajče Budanovića - akademija
  • Korizmeni program u Tavankutu – uskrsna izložba
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima