Predstavljanje kapitalnih djela o Bunjevcima u Somboru

Objavljeno: 05.04.2016. Pregleda: 31

Bunjevci kontekst bastina koriceZbornik radova Bunjevci u vremenskom i prostornom kontekstu i monografija Tradicijska baština i etnokulturni identitet podunavskih Hrvata Bunjevaca bit će predstavljeni u četvrtak 14. travnja 2016. godine s početkom u 19 sati u Hrvatskom domu u Somboru.

Knjige su plod znanstvenog skupa „Bunjevci u vremenskom i prostornom kontekstu“ održanog od 20. do 23. studenoga 2012. godine i zajedničkog znanstvenog projekta koji realiziraju Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata i Odsjek za etnologiju i kulturnu antropologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Nakladnici knjiga su Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata i Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Knjige će predstaviti prof. dr. sc. Milana Černelić, urednica i voditeljica etnološkog istraživanja, Zagreb, Stevan Mačković, ravnatelj Povijesnog arhiva Subotica, Aleksandra Prćić, doktorandica i Tomislav Žigmanov, glavni urednik.

Predstavljanje organizira Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata u suradnji s Hrvatskim kulturno-umjetničkim društvom „Vladimir Nazor“ u Somboru.

Natječaji

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2023
    Najave i kalendar
  • Božićni koncert u Monoštoru
  • 27. Izložba božićnjaka u Subotici
  • Humanitarni tamburaški koncert
  • Marko Žigmanović - Ostale su pisme Olivera Dragojevića
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima