Predstavljanje monografije „Tradicijska baština, identitet i migracije bačkih Hrvata Šokaca” i topoteke „Baština Hrvata u Srbiji“ u Baču

Objavljeno: 16.06.2020. Pregleda: 0

Naslovnica Tradicijska baština Šokaca za webZavod za kulturu vojvođanskih Hrvata organizira predstavljanje monografije Tradicijska baština, identitet i migracije bačkih Hrvata Šokaca u utorak, 23. lipnja 2020. godine s početkom u 18.30 sati u Franjevačkom samostanu u Baču. Domaćini su fra Josip Špehar i Udruga građa Tragovi Šokaca Bač.

Knjiga je plod terenskog etnološkog istraživanja šokačkih Hrvata koje su obavili studenti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju pod mentorstvom prof. dr. sc. Milane Černelić uz organizacijsku podršku Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata.

Zavod nastavlja predstavljanje projekta virtualne arhivske zbirke Baština Hrvata u Srbiji na međunarodnoj suradničkoj digitalnoj platformi Topoteka (https://hrvatisrbija.topoteka.net/). Bit će ovo prilika za susret i za poziv na suradnju s lokalnom zajednicom na prikupljanju važne kulturne baštine sačuvane na starim fotografijama i sličnoj arhivskoj građi.

ZKVH

Aktivnosti Zavoda

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2022
    Najave i kalendar
  • Hosanafest 2022
  • Šokci i baština
  • Izložba Matkoviću u čast povodom 100. obljetnice rođenja
  • V. Međunarodni festival tradicijskog pjevanja
  • 21. Dani hrvatske knjige i riječi – dani Balinta Vujkova
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima