„Prelo na salašu“

Objavljeno: 16.04.2019. Pregleda: 11

prelo na salašuU Đurđinu je u dvorani mjesne župe održano „Prelo na salašu“ u organizaciji HKPD-a Đurđin. Na početku programa goste je pozdravila predsjednica Hrvatskog nacionalnog vijeća Jasna Vojnić, koja je kazala kako u Đurđinu ima plodne crnice, ali se isto tako ondje stvara i plodan i bogat kulturni život.

Domaćini su priredili prigodni kulturno-umjetnički program. Mlađa folklorna skupina HKPD-a predstavila se spletom bunjevačkih igara, a starija Momačkim kolom. Folklorce je za nastup pripremio koreograf Marin Jaramazović. Josipa Stantić govorila je stihove ovogodišnje prvonagrađene pisme Velikog prela, autorice Željke Zelić-Nedeljković, a Mirjana Milodanović otpjevala je pjesmu Prelo na salašu koju je za ovu prigodu napisala Verica Dulić, a aranžman je uradio Vojislav Temunović. Dramska sekcija Društva izvela je igrokaz rađen po pripovijetki msgr. Blaška Rajića Moj prvi prusluk. Gosti prela imali su prigodu vidjeti reviju ženske bunjevačke nošnje koje su prelje brižljivo odabrale i pripremile.
Na kraju programa u ime Upravnog odbora HKPD-a Đurđin s nekoliko riječi obratio se Josip Bako. Organizatori prela izrazili su zahvalnost đurđinskom župniku vlč. Draženu Duliću na ustupljenom prostoru.
Prelo je nastavljeno uz tamburaški ansambl San u čijoj su glazbi gosti uživali do ranih jutarnjih sati, kako i priliči pravom prelu na salašu.

Izvor: Hrvatska riječ (K. D.)

Najave i kalendar

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2023
    Najave i kalendar
  • 7. Matoševi dani u Tovarniku
  • 7. Matoševi dani u Beogradu
  • 7. Matoševi dani u Plavni
  • 7. Matoševi dani u Zagrebu
  • Likovna kolonija Colorit
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima