Prijave za kviz: Nije lako kad si mlad

Objavljeno: 14.09.2022. Pregleda: 58

S novom školskom godinu počinju i novi kvizovi za poticanje čitanja. Prvi je Nacionalni kviz za poticanje čitanja koji organiziraju Knjižnice grada Zagreba, Hrvatski centar za dječju knjigu te Odjel za djecu i mladež s Mediotekom. Kviz se provodi i u Subotici i okolici, za djecu viših odjela osnovnih škola koji nastavu pohađaju na hrvatskom jeziku posredstvom Gradske knjižnice Subotica.

Organizira se u sklopu manifestacije Mjesec hrvatske knjige koji je ove godine posvećen mladima jer je 2022. godina proglašena Europskom godinom mladih. Tema glasi Generacija K, čime se aludira na postojeće podjele generacija, a stavlja naglasak na dva ključna pojma – knjigu i knjižnicu.

Moto ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige je Misli na sebe – čitaj! U tom duhu Nacionalni kviz za poticanje čitanja, kao jedan od središnjih programa manifestacije, nosi naziv Nije lako kad si mlad.

Kao i prošle godine, za rješavanje online kviza koji se nalazi na https://www.mhk.hr/kviz/ potrebno je pročitati tri knjige:

  1. Elizabeta Končić Trlek: Pošta za Li
  2. Zoran Pongrašić: Krive su seka i seka
  3. Ivana Šojat: Oblak čvoraka

i poslužiti se određenim online izvorima.

Važne obavijesti:

  • Rok za rješavanje online upitika je 25. listopada 2022. godine.
  • Kod popunjavanja kviza potrebno je u padajućem meniju odabrati mjesto i školu koju pohađate.
  • Samo točno popunjeni upitnici sudjeluju u izvlačenju nagrada.
  • U Hrvatskom centru za dječju knjigu u Zagrebu krajem listopada bit će izvučena imena dva učenika koji će biti nagrađeni četvorodnevnom putovanjem u Zagreb na završnu svečanost i javno izvlačenje nagrada koje će biti upriličeno 15. 11. 2022. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici. Popis nagrađenih bit će objavljen početkom studenog.
  • Za ostale sudionike Gradska knjižnica Subotica osigurat će i 15 utješnih nagrada.

Obaveštenje o kolačićima