Priznanja Grada Subotice

Objavljeno: 13.09.2016. Pregleda: 26

priznanja grada suboticeNa svečanoj sjednici u povodu Dana Grada Subotice, 1. rujna, zvanje Počasni građanin uručeno je akademiku Matiji Bećkoviću, dok su priznanje Pro urbe dobili dr. Kata Dulić, Živorad Đurić i Lívia Bíró. Svečanoj sjednici gradske skupštine prisustvovali su predstavnici republičke i pokrajinske vlasti i zastupnici u parlamentima Srbije i Vojvodine, konzuli konzulata Hrvatske i Mađarske, dosadašnji počasni građani i gradonačelnici, kao i predsjednici nacionalnih vijeća sa sjedištem u Subotici.

Kao što je i uobičajeno u Subotici za početak rujna, limena glazba, podizanje zastave Grada, svečana sjednica gradske skupštine, uz bogat kulturno-umjetnički program, ispunjavali su tih dana život grada na sjeveru Vojvodine. Na Otvorenom sveučilištu održana je manifestacija Otvoreni dan gdje je hrvatsku zajednicu predstavljao predsjednik Izvršnog odbora Hrvatskog nacionalnog vijeća Darko Sarić Lukendić.

U povodu izbora dr. Kate Dulić za dobitnicu priznanja HNV 9. rujna upriličiti prigodni domjenak s početkom u 18 sati u svojim prostorijama (Preradovićeva 13) u Subotici.

 

Izvor: Hrvatska riječ

Najave i kalendar

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2023
    Najave i kalendar
  • Šesta Književna Panonija u Budimpešti 30. 11. - 1. 12.
  • Nazor – čuvar tradicije somborskih Hrvata
  • Večer ikavice u Stanišiću
  • Godišnji koncert HKUD Vladimir Nazor iz Sombora
  • Božićni koncert u Monoštoru
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima