Proslava 300. obljetnice franjevačke rezidencije u Subotici

Objavljeno: 26.09.2017. Pregleda: 23

Franjevci 300 godina slika logo mSredišnji dio programa obilježavanja 300. obljetnice osnutka franjevačke rezidencije u Subotici bit će 3. listopada, a uključuje znanstveni skup i liturgijsku proslavu.

Znanstveni skup na temu 300. obljetnica franjevačke rezidencije sv. Mihovila u Subotici okupit će desetak predavača iz triju država (Srbija, Hrvatska i Mađarska) u Pastoralnom centru „Augustinianum“ (Trg sv. Terezije 3) a počinje u 9,30 sati.

Program završava velikom liturgijskom proslavom istoga dana, uoči blagdana svetog Franje, u franjevačkoj crkvi u 17,30 sati. Na svečanoj svetoj misi propovijedat će dr. Janos Pénzes, biskup subotički, na mađarskom jeziku, a o. Ilija Vrdoljak, provincijal Franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, na hrvatskom jeziku.

Svi zainteresirani su dobrodošli na spomenuti program.Program 300 godina franjevacke rezidencije uoviren

Organizatori programa obljetnice su Franjevački samostan Subotica, Gradski muzej Subotica, Hrvatski dokumentacijsko-istraživački centar Subotica i Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata, a generalni pokrovitelji su Ministarstvo kulture Srbije, Središnji ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Veleposlanstvo Hrvatske u Srbiji, Szekeres László Alapítvány te Grad Subotica.

 

 

 

 

Najave i kalendar

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2023
    Najave i kalendar
  • HosanaFest 2023
  • VI. Međunarodni festival tradicijskog pjevanja
  • Dani hrvatske knjige i riječi - dani Balinta Vujkova 25. 10. – 28. 10. 2023.
  • Koncert ansambla Hajo povodom 35 godina postojanja
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima