Proslava nebeskog zaštitnika u Novom Slankamenu

Objavljeno: 10.10.2016. Pregleda: 30

proslava u novom slankamenuDok je ulazila svečana procesija u crkvu, župski zbor je pjesmom Zdravo sveti Mihovile oduševljeno pozdravio zaštitnika sela i crkve. Euharistijsko slavlje predvodio je srijemski biskup mons. Đuro Gašparović, uz celebriranje generalnog vikara mons. Eduarda Španovića, dekana Jozu Duspara, svećenike zemunskog i petrovaradinskog dekanata te goste vlč. Antu Kopilovića, župnika u Futogu i vlč. Tomislava Radišić, bivšeg župnika u Beški i Novim Banovcima, a sada u mirovini u Đakovu.

Biskup Gašparović je u svojoj propovijedi istaknuo da je sv. Mihovil Arkanđeo, čije ime znači Tko je kao Bog, borac, zaštitnik i zagovornik. „Mihovil poziva na borbu i svjedočenje za Božje kraljevstvo, na vršenje Božjih zapovijedi, revno sudjelovanje u nedjeljnim sv. misama, na opraštanje uvreda, pomirenje, na dobrotu i dobrotu prema bližnjima“, rekao je mons. Gašparović.

 

Izvor: Hrvatska riječ

 

 

Aktivnosti Zavoda

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Općinska smotra recitatora Pjesniče naroda mog
  • Znanstveni kolokvij ZKVH-a o ulozi kulturnog nasljeđa bačkih Hrvata Šokaca u ostvarivanju funkcija rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima