Recitatori na hrvatskom jeziku - Četiri zlatne diploma

Objavljeno: 01.05.2017. Pregleda: 31

pokrajinska smotra recitatoraMartin Vukov, Ivan Huska, Davorin Horvacki i Augustin Žigmanov dobitnici su zlatnih diploma na 48. Pokrajinskoj smotri recitatora, a Augustin Žigmanov će i nastaviti natjecanje na republičkoj smotri u Valjevu – odluka je šesteročlanog žirija iz Sečnja. Na raznim natjecanjima naši recitatori uvijek osvajaju neke nagrade pa je tako bilo i na Pokrajinskoj smotri recitatora koja je održana od 21. do 23. travnja u Sečnju.

Tijekom tri dana nastupilo je više od 160 učenika osnovnih i srednjih škola koji su ovo pravo stekli na prethodnim razinama, a među njima su bili i sedam recitatora na hrvatskom jeziku: Martin Vukov, Ivan Huska, Luka Ješić, Lucija Vukov, Davorin Horvacki, Katarina Piuković i Augustin Žigmanov. Svi su bili odlični, jer ne bi ni stigli u Sečanj da već na prethodnih nekoliko razina nisu osvojili povjerenje žirija. No, budući da je ovo već bio sam kraj natjecanja, pobijediti je moglo svega njih 18 za svaku kategoriju dok na republičku smotru u Valjevo može putovati svega devet recitatora iz svake skupine. Ovaj uspjeh je još veći ako kažemo da je subotičkim recitatorima pripalo ukupno 10 zlatnih diploma od koji su čak četiri za recitatore na hrvatskom jeziku.

 

Izvor: Hrvatska riječ (Bernadica Ivanković)

Aktivnosti Zavoda

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Općinska smotra recitatora Pjesniče naroda mog
  • Znanstveni kolokvij ZKVH-a o ulozi kulturnog nasljeđa bačkih Hrvata Šokaca u ostvarivanju funkcija rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima