Roman Advokat Dražena Prćića predstavljen u Subotici

Objavljeno: 03.06.2022. Pregleda: 19

U Pastoralnom centru Augustinianum u Subotici u utorak je održana promocija romana Advokat subotičkog pisca i novinara Dražena Prćića. Roman o Subotici između dva velika rata, kako glasi njegov podnaslov, opisuje prve 34 godine (1907. do 1941.) životne priče odvjetnika (advokata) Lazara Prćića; od njegovog rođenja i odrastanja na đurđinskom salašu, selidbe u grad u kojem će biti aktivan u subotičkom katoličkom orlu te diplomirati na Pravnom fakultetu i kasnijeg usavršavanja u prestižnom odvjetničkom uredu Mirka Ivkovića Ivandekića, te konačno do otvaranja svoja vlastita ureda. Usporedno sa životnom pričom glavnog junaka, knjiga donosi gotovo sve važnije događaje u Subotici u navedenom razdoblju.
„Događanja i povijesne činjenice u razvoju Subotice prepliću se kroz ovu priču donoseći mnogo zanimljivih situacija iz gradske povijesti. Sva imena i događaji su vjerno interpretirani, a čitatelji mogu pronaći mnoštvo i manje poznatih crtica iz prošlosti", kaže autor. Dodaje i kako je promocija romana održana 17. svibnja, na dan kad je 1928. održana svečana akademija katoličkog orla u obližnjem Katoličkom krugu.
Ovo je sedamnaesta Prćićeva knjiga. U sklopu promocije nastupili su članovi zbora Sveta Cecilija pod ravnanjem s. Mirjam Pandžićm a nazočne na književnoj večeri pozdravio je vlč. Ivica Ivanković Radak.

Izvor: Hrvatska riječ (D. B. P.)


Aktivnosti Zavoda

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2022
    Najave i kalendar
  • Srijemci Srijemu
  • Bunjevci bez granica
  • Izložba povodom 150. obljetnice rođenja kipara Roberta Frangeša-Mihanovića
  • Hosanafest 2022
  • Šokci i baština
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima