Sat Cool ture u Hrvatskom domu u Somboru

Objavljeno: 05.03.2024. Pregleda: 83

Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata predstavio je 4. ožujka 2024. godine u Hrvatskom domu u Somboru svoj projekt Nematerijalna kulturna baština Hrvata u Srbiji – Živa baština u okviru sata Cool ture. Ravnateljica Zavoda Katarina Čeliković i suradnik Branimir Kopilović predstavili su učenicima, koji u Hrvatskom domu pohađaju izborni predmet Hrvatski jezik s elementima nacionalne kulture, ali i njihovim roditeljima, rezultate petnaestogodišnjeg rada Zavoda i jedan od najvažnijih projekata vezan uz nematerijalnu kulturnu baštinu.

Nakon uvodnih riječi o kulturi općenito te o registru u kojem su dvadeset dva nematerijalna kulturna dobra s opisima, prikazan je film o nematerijalnoj kulturnoj baštini Hrvata u Srbiji. Bio je to zapravo film na kojem se temelji zanimljiv kviz, a učenici su preko mobitela trebali odgovoriti na 15 pitanja. Uslijedile su i nagrade u vidu knjige, ali i slatkog iznenađenja.

Učenici su pozvani na sudjelovanje u nagradnom natječaju Snimi kratki film mobitelom o nematerijalnoj kulturnoj baštini Hrvata u Srbiji. Natječaj koji je raspisao Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata traje do 7. travnja.

Svi zainteresirani više o aktualnom natječaju mogu saznati OVDJE.

Najave i kalendar

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Preprekovo proljeće 2024.
  • Predstavljanje ZKVH-a u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima