„Sirmium Music fest“ okupio mlade pijaniste

Objavljeno: 26.03.2017. Pregleda: 47

sirmium music festPrvi puta, od 16. do 19. ožujka, u Srijemskoj Mitrovici održan je Sirmium Music fest, natjecanje mladih pijanista iz zemlje i inozemstva. Festival je okupio 125 sudionika iz Rusije, Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Rumunjske, BiH i Srbije, među kojima su se izdvojili najbolji kojima je međunarodni stručni žiri završnog dana manifestacije, uručio nagrade. Inicijativa za organiziranjem ovakve vrste festivala potekla je od profesorica klavira s. Cecilije Tomkić i Margarite Vujović iz Srijemske Mitrovice.

„Mislim da je ovaj festival od iznimno velike važnosti za cijelu zemlju, posebno što djeca sudjelovanjem na njemu dobivaju priliku pokazati ono što su naučili u svojim školama, dobivaju izvjesnu sigurnost, a cilj nam je bio poboljšati i međudržavne veze“, ističe s. Cecilija Tomkić. Jedan od članova festivalskoga žirija bio je profesor zagrebačke Muzičke akademije Đorđe Staneti.

Organizator Festivala bilo je Udruženje Sirmium Gradus Ad Parnassum, a manifestracija je održana pod pokroviteljstvom Grada Srijemska Mitrovica i uz potporu Pokrajinskog tajništva za kulturu, javno informiranje i odnose s vjerskim zajednicama.

Izvor: Hrvatska riječ

Književne manifestacije

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Uskrsni koncert u Novom Sadu
  • Uskrsni koncert HKPD-a Jelačić
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima