Skupština HKPD-a „Matija Gubec“ iz Rume

Objavljeno: 12.07.2019. Pregleda: 34

Gubec Ruma logoU prostorijama HKPD-a Matija Gubec u Rumi, 8. lipnja 2019. je održana redovita godišnja Skupština te udruge. Na sjednici su usvojeni izvještaji o radu za 2018. i 2019. godinu, te financijski plan za prethodnu i ovu godinu. Najvažnije aktivnosti u narednom periodu su, prema riječima tajnika udruge Nikole Jurce, gostovanje Velikog tamburaškog orkestra u Gornjoj Stubici u Hrvatskoj na redovitim susretima društava Matija Gubec, te posjet udruzi Široko u Nišu, planiran koncem godine.

Ostale aktivnosti kontinuirano se nastavljaju i u ovoj godini. Kao najvažnije izdvajaju godišnji koncert Velikog tamburaškog orkestra u povodu obilježavanja dana udruge koji će biti održan u listopadu, te sudjelovanje na Festivalu tamburaških orkestara Vojvodine.
„Nastavljamo redovito održavanje igranki u našoj udruzi u povodu obilježavanja većih blagdana. U ovoj godini počeli smo okupljati i najmlađe članove Društva u radionicama za djecu. Do sada su organizirane tri radionice na kojima su djeca pravila novogodišnje ukrase, a pred Uskrs, uskršnje dekoracije. To je novina u radu Društva, a s animiranjem najmlađih nastavljamo i u narednom periodu. Tijekom prošle godine aktivna je bila i naša nogometna sekcija koja je organizirala tradicionalnu nogometnu utakmicu oženjenih i neoženjenih članova Društva. U povodu obilježavanja blagdana uzvišenja Svetoga Križa u rujnu planiramo organizirati malonogometni turnir članova hrvatskih udruga iz Srijema“, navodi Jurca.
Prvi ovogodišnji koncert Velikog tamburaškog orkestra iz Rume će biti održan 15. lipnja u ljetnoj bašti udruge, s početkom u 20 sati. I ovim putem članovi rumske udruge pozivaju sve ljubitelje tamburaške glazbe, prijatelje i predstavnike drugih udruga diljem Srijema na ugodno druženje.

Izvor: Hrvatska riječ (S. D.)

Najave i kalendar

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • 19. Međunarodni okrugli stol Urbani Šokci – I. dan - Osijek
  • 19. Međunarodni okrugli stol Urbani Šokci – II. dan - Pečuh
  • Avaške godine u Zagrebu
  • Svečana akademija UBH Dužijanca
  • Australski film Countryman (Zemljak) u art kinu Lifka
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima