„Šokci i baština 2019“

Objavljeno: 03.10.2019. Pregleda: 24

najava šokci i baština 2019U subotu, 12. listopada u sportskoj dvorani Osnovne škole 22. Oktobar u Monoštoru održat će se manifestacija Šokci i baština. Zajednička manifestacija svih udruga koje njeguju tradicijsku kulturu Hrvata Šokaca u Podunavlju ove godine održava se sedmi put. U sklopu manifestacije Šokci i baština bit će prvi puta domaćoj javnosti predstavljena i monografija izdana u sunakladi Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata i Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu pod naslovom Tradicijska baština, identitet i migracije bačkih Hrvata Šokaca, koju je uredila prof. Milana Černelić. U programu će kao gosti nastupiti članovi udruge HKD Šid iz Šida. Početak programa je u 18 sati.

Istoga dana u Monoštoru će biti obilježen i Zavjetni dan, vjersko-kulturna manifestacija utemeljena 1944. godine za župnikovanja Matiše Zvekanovića, a povod su bile prijeteće ratne opasnosti.

Manifestacija se odvija pod pokroviteljstvom Hrvatskog nacionalnog vijeća, uz financijsku potporu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, logisitičku potporu Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata, a medijski pokrovitelj je NIU Hrvatska riječ

Književne manifestacije

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Uskrsni koncert u Novom Sadu
  • Uskrsni koncert HKPD-a Jelačić
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima