Srijemci Srijemu 2020. na Youtube kanalu ZKVH-a

Objavljeno: 30.09.2022. Pregleda: 47

Uoči manifestacije Srijemci Srijemu 2022., koja će se biti u subotu 1. listopada u Šidu, Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata objavio je na svom Youtube kanalu istoimeni dokumentarni film koji prikazuje rad srijemskih udruga kulture tijekom pandemijskih mjera izazvanih korona virusom Covid 19., kada se ova priredba nije mogla održati.

Dokumentarni film, u trajanju od 55 minuta, o radu srijemskih udruga snimljen je u studenome 2020. godine, a predstavili su se Hrvatska čitaonica Fischer iz Surčina, Zajednica Hrvata Zemuna Ilija Okrugić i Društvo hrvatske mladeži Zemuna, Hrvatsko kulturno-prosvjetno društvo Matija Gubec iz Rume, Hrvatsko kulturno prosvjetno društvo Jelačić iz Petrovaradina i Hrvatsko kulturno-umjetničko prosvjetno društvo Tomislav iz Golubinaca.

Dokumentarni film Srijemci Srijemu 2020. snimljen je uz potporu Ministarstva kulture i informiranja Republike Srbije i Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Producenti filma su Hrvatsko nacionalno vijeće u Republici Srbiji i Cro-fond, a logističku potporu pružili su Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata i Novinsko-izdavačka ustanova Hrvatska riječ.

U proizvodnji ovog filma sudjelovali su Lazar Cvijin kao organizator, Katarina Čeliković potpisuje scenarij i režiju, snimatelj i montažer je Srđan Simijanović, glazba je djelo Filipa Čelikovića, voditeljica je Gordana Jerković, a logo manifestacije izradio je Darko Vuković.

Film se može vidjeti na: ZKVH Youtube kanalu.

Najave i kalendar

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2022
    Najave i kalendar
  • Godišnji koncert ŽPS HKUPD-a Stanislav Preprek
  • 86. Godišnjica osnutka HKUD Vladimir Nazor iz Sombora
  • Promocija knjige Ivana Tumbasa: Steščalo se
  • Koncert Lucije Vukov i Kristine Stankov
  • 26. Izložba božićnjaka i predstavljanje monografije
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima