U Sonti predstavljena knjiga „Povratak zavičaju“ Vinka Juzbašića

Objavljeno: 26.03.2017. Pregleda: 0

knjiga povratak zavicajuKnjiga Povratak zavičaju autora Vinka Juzbašića iz Bošnjaka (RH) predstavljena je u ožujku u Sonti, u organizaciji mjesnog župnika vlč. Josipa Kujundžića. O mjestu Bošnjaci, a potom i o autoru, govorio je umirovljeni svećenik preč. Vlado Mikrut iz Osijeka, ranije na dugogodišnjoj službi u Bošnjacima. O knjizi, koja je zbirka reportaža s hodočašća i dnevničkih zapisa, govorio je prof. Petar Elez, arhivist-specijalist iz državnoga arhiva u Vukovaru.

„U knjizi je autor sublimirao doživljaje i iskustva s hodočašća diljem Hrvatske i Europe. Dokumentaristički je zanimljivo i izuzetno poticajno štivo, a pisano je tečno, stilom kojega svi mogu razumjeti. Autor zaslužuje naše čestitke, jer se usudio s nama podijeliti svoje najdublje emocije i najčvršća uvjerenja“, rekao je prof. Elez.

Po riječima autora knjige, u knjizi je 15 reportaža koje je objavljivao u časopisima.

„Opisao sam poznata i manje poznata mjesta, dotičući se i aktualnih događanja. Bilježio sam priče i iskustva mojih sugovornika, ali i svoje najdublje osjećaje“, rekao je, među ostalim, autor.

U okviru predstavljanja nastupila je pjevačka skupina Sonćanke, a čuli smo i književne uratke autora koji pišu na šokačkom dijalektu – Ružu Silađev iz Sonte i Josipa Dumendžića Meštra iz Bođana.

Izvor: Hrvatska riječ (I. A.)

Obaveštenje o kolačićima