Učenici iz Subotice u posjetu Dubrovniku

Objavljeno: 10.04.2017. Pregleda: 0

ucenici u dubrovniku 2Učenici Politehničke škole u Subotici od 30. ožujka do 2. travnja bili su u posjetu Dubrovniku. Zahvaljujući inicijativi i organizaciji ravnatelja Obrtničke i tehničke srednje škole u Dubrovniku Dinku Mandiću uspostavljena je suradnja i povezivanje dvaju odjela arhitektonskih tehničara iz Subotice i iz Dubrovnika. Učenici su u organizaciji Hrvatskog nacionalnog vijeća, a pod vodstvom Jasne Vojnić, ravnatelja škole Ise Planića, razrednice Ivane Sekulić i profesora hrvatskoga jezika Sanjina Ivašića, uz stručni i službeni dio i predstavljanje škola i gradova, obišli najznačajnije ljepote ovoga bisera Jadrana: dubrovačke gradske zidine, tvrđavu Minčeta, brdo Srđ odakle se pruža spektakularan pogled na grad i okolicu.

„Posjetili su i Muzej domovinskog rata, Ston, solanu, špilju Vjeternica, jeli gurmanske specijalitete, družili se s mladima, uživali u valovima mora i naravno kako bi bili u Dubrovniku, a da nisu prošetali Stradunom“, kaže Jasna Vojnić.

Ova sadržajem i dojmovima bogata studijska ekskurzija, za većinu prvi puta u Dubrovniku, a za neke i prvi puta na moru, označila je samo početak jedne kvalitetne suradnje koja će još godinama i generacijama potrajati.

Za financijsku potporu ovog projekta zaslužni su Dubrovačka biskupija, Ženski đački dom u Dubrovniku i Dubrovačko-neretvanska županija, gdje ih je dočekao župan Nikola Dobroslavić.

Izvor: Hrvatska riječ

Šokačka kuhinja

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2022
    Najave i kalendar
  • Mira Temunović – 50 godina s tamburom
  • Godišnji koncert folklornog odjela HKPD Matija Gubec
  • 86. Godišnjica osnutka HKUD Vladimir Nazor iz Sombora
  • Koncert Lucije Vukov i Kristine Stankov
  • Koncert velikog tamburaškog orkestra HKPD Matija Gubec u Rumi
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima