ZKVH i Cro-Fond pomažu tehničko opremanje udruga

Objavljeno: 28.09.2022. Pregleda: 35

U prostorijama Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji upriličena je, 23. rujna 2022. godine svečana dodjela tehničke opreme hrvatskim udrugama iz Republike Srbije. Opremu (laptopove, štampače-skenere, projektore, platna, bluetooth zvučnike) u ukupnoj vrijednosti od oko 3 milijuna dinara dobilo je četrdesetak udruga.

Sredstva su preko projektnih programa Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske i Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske osigurali Fondacija za razvoj hrvatske zajednice u Republici Srbiji Cro-Fond i Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata, uz podršku HNV-a i Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini.

Kako je istaknuto, ovom se potporom jačaju kapaciteti udruga za redoviti rad i pisanje projekata. Također, ovo je još jedan od primjera sve snažnije potpore ovdašnjim Hrvatima od strane Republike Hrvatske.

Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata zajedno s Filozofskim fakultetom iz Osijeka realizira projekt prekogranične suradnje koji financira Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske pod nazivom Nematerijalna kulturna baština Hrvata u Srbiji u funkciji razvoja i suradnje. Tehničko opremanje udruga je jedna od brojnih projektnih aktivnosti koje su predviđene u cilju očuvanja i prezentacije bogate nematerijalne kulturne baštine Hrvata u Srbiji.

Cjeloviti album fotografija sa ovoga događaja možete pogledati na FB stranici Hrvatske riječi.

Foto: Hrvatska riječ

Najave i kalendar

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2022
    Najave i kalendar
  • Predstavljanje knjige i slikovnice o majci Amadeji Pavlović
  • Godišnji koncert ŽPS HKUPD-a Stanislav Preprek
  • 86. Godišnjica osnutka HKUD Vladimir Nazor iz Sombora
  • Promocija knjige Ivana Tumbasa: Steščalo se
  • Koncert Lucije Vukov i Kristine Stankov
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima