„Zlatna povelja“ za „Klasje naših ravni“

Objavljeno: 23.07.2019. Pregleda: 37

povelja klasjeOgranak Matice hrvatske u Subotici nagrađen je Zlatnom poveljom za izdavanje časopisa za književnost, umjetnost i znanost Klasje naših ravni. Povelju im je dodijelio predsjednik Matice hrvatske Stipe Botica na nedavno održanoj godišnjoj skupštini te ugledne kulturne institucije u Zagrebu. U ime subotičkog ogranka, povelju je primio predsjednik Stipan Stantić. U kraćoj izjavi za HR, Stantić ističe kako ova nagrada ima veliki značaj i predstavlja priznanje za dosadašnji rad osobama koje su uređivale Klasje naših ravni ali i onima koje su objavljivale svoje tekstove u tom časopisu.

Uredništvo časopisa čine: Milovan Miković (glavni urednik), Biljana Horvat, Đuro Vidmarović i Stipan Stantić (odgovorni urednik). Osim izdavanja Klasja, kao svojim najvažnijim projektom, ogranak Matice hrvatske u Subotici u manjem obujmu bavi se i nakladništvom knjiga.

Izvor: Hrvatska riječ (D. B. P.)

 

Aktivnosti Zavoda

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Općinska smotra recitatora Pjesniče naroda mog
  • Znanstveni kolokvij ZKVH-a o ulozi kulturnog nasljeđa bačkih Hrvata Šokaca u ostvarivanju funkcija rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima