Godišnja skupština HKC-a Bunjevačko kolo iz Subotice

Objavljeno: 11.12.2016. Pregleda: 69

godisnja skupstina hkcGodišnja skupština Hrvatskog kulturnog centra Bunjevačko kolo iz Subotice održana je u četvrtak, 24. studenoga, u Velikoj dvorani Centra. Među ostalim, usvojena su izvješća o radu Centra, te njegovih Odjela od protekle skupštine. HKC ima četiri aktivna odjela: Folklorni, Likovni, Dramski i Dječji dramski.

„Mislim da je uspjeh to što smo imali dosta aktivnosti, usprkos teškim financijskih uvjetima“, kaže za HR predsjednik HKC-a Bunjevačko kolo Marinko Prćić. „Teško je održavati ovaj veliki prostor, ima puno tekućih infrastrukturnih problema. Od Grada Subotice mjesečno dobivamo 100 tisuća dinara, od čega plaćamo i jednog uposlenog tajnika. Pišemo projekte i apliciramo na natječaje, tražimo potporu gdje god je moguće. U proteklom razdoblju održali smo naše glavne manifestacije – Djeca u Dužijanci, Veliko prelo, Međunarodnu likovnu koloniju Bunarić, Godišnji koncert Folklornog odjela, imali smo predstave Dramskog i Dječjeg dramskog odjela... Prošle godine je bio i koncert Svi naši tamburaši. Imali smo i tekućih infrastrukturnih radova, preuredili smo sustav grijanja kako bi racionalnije trošili toplotnu energiju, saniran je dio krova iznad Velike dvorane i terase zbog prokišnjavanja. Uredili smo i otvorili postav Bunjevačka soba koji se nalazi u dvorištu Centra“, dodaje on.

Voditelji Folklornog i Dramskog odjela Andrija Bašić Palković i Marjan Kiš izrazili su nezadovoljstvo, kako smatraju, nedovoljnim angažmanom uprave Centra glede gostovanja tih sekcija.

„Upućene su kritike i mislim da je dobro da se to javno čuje“, kaže Marinko Prćić. „Smatram da je svaki član Upravnog odbora dao svoj doprinos u svojim mogućnostima. Imamo sada novi Upravni odbor, mislim da ćemo moći doći do više sredstava, biti više prepoznati jer ovo je udruga s velikom tradicijom. Pozivam sve ljude dobre volje, posebno naše veterane da prate naš rad, da nam se jave i da pomognu svojim doprinosom.“

Na Skupštini su usvojene i izmjene Statuta udruge. Među ostalim, Upravni odbor će odsad imati 15 namjesto dosadašnjih 13 članova. Prema izmjenama, Skupština odlučuje ukoliko je nazočno najmanje 50 posto plus jedan registriranih članova. Uvedena je i nova dužnost – domaćin Centra koji će se starati o namjenskom korištenju i čuvaju pokretne i nepokretne imovine Centra.

Novi Upravni odbor činit će: Marinko Prćić, Pavle Kujundžić, Vlatko Vidaković, Jašo Šimić, Tomislav Stantić, Ivana Vukov, Tanja Dulić, Miroslav Doko, Mirko Čipak, Ivan Piuković, Lazar Cvijin, Suzana Vukov, Ivan Ušumović, Denis Lipozenčić i Stipan Bašić.

Usvojen je i plan i program rada za 2017. godinu. Po riječima Marinka Prćića, neki od planova su: povećanje broja članova i sekcija, širenje suradnje s udrugama u zemlji i inozemstvu kao i uključivanje Bunjevačkog kola u turističku mapu grada i Pokrajine.

 

                                                                                                                                                                      Izvor: Hrvatska riječ (D. B. P.)

 

Opći tekstovi

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Noć muzeja u Tavankutu
  • Noć muzeja u HKC Bunjevačko kolo
  • Noć muzeja u Zavodu - izložba posvećena Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • Izložba slika s umjetničke kolonije Stipan Šabić 2023.
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima