Božićna izložba u Surčinu

Objavljeno: 23.12.2022. Pregleda: 53

U sklopu manifestacije Božić u Surčinu Kreativna sekcija Hrvatske čitaonice Fischer organizirala je sedmu po redu Božićnu izložbu koja je otvorena u nedjelju, 11. prosinca 2022. godine, u prostorijama udruge.

Voditeljica sekcije Veronika Živanović istaknula je kako je cilj izložbe uljepšati prostor udruge u duhu Božića i oplemeniti zajedničko božićno vrijeme u želji da božićno svjetlo prisutne prosvijetli duhom zajedništva, ljubavi, pomirenja i mira, kako u sebi tako i u odnosu prema drugima.
Izložbu je otvorio vlč. Marko Kljajić, istaknuvši kako su u pitanju radovi koji će krasiti domove i biti podsjetnik na božićno događanje i vrijedne kreativce.

Prisutni su mogli čuti stihove inspirirane Božićem iz pera poznatih hrvatskih liričara (Božice Jelušić, Ružice Martinović Vlahović, Augusta Đarmatija i Dragutina Domjanića) koje su govorili Irena Obradović, Veronika Živanović, Marija Brzić i Nikola Gašpar. U glazbenom dijelu programa nastupili su Atina Gajdoš i mladi tamburaši pod vodstvom Miloša Prodanovića.

Predsjednica udruge Fischer Katica Naglić pozdravila je goste predstavivši rad Kreativne sekcije i najavivši ostale nadolazeće događaje: predstavu Badnjak – prikaz božićnih običaja (18. 12.), Godišnji susret betlemaša (28. 12.) i humanitarni Božićni koncert (15. 1.) Manifestacija Božić u Surčinu održava se uz financijsku potporu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Izvor: Hrvatska riječ (S. D.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Predstava Triput Bog pomaže
  • Najava: Svečana akademija povodom 15 godina rada ZKVH-a
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima