Božićni koncert i adventski vašar u Vajskoj

Objavljeno: 17.01.2020. Pregleda: 42

bozic u vajskoj 001Na četvrtu adventsku nedjelju u župi sv. Jurja u Vajskoj održan je drugi po redu božićni koncert (ova je praksa „obnovljena“ prošle godine nakon godina pauze), ali i prvi adventski vašar. Koncert je u prepunoj župnoj crkvi priredio VIS Ritam vjere iz Subotice. Grupa broji dvanaest članova, postoje desetak godina, trenutno ih vodi Vedrana Cvijin. U Vajskoj su se predstavili adventskim i božićnim pjesmama i duhovnim šansonama. 

Ove je godine božićna „priča“ u Vajskoj proširena i na adventski vašar. Na vašaru su se mogle kupiti šalice koje su oslikavale župljanke, kolači, med, orasi, lješnjaci, bademi u medu, ručno rađene figurice za betlehem i anđelčići, a sve su to darovi župljana. U priču oko vašara uključila su se i djeca pa su danima pravila kuglice i anđelčiće. Na vašaru se mogla naći i pečena kobasica, koju nam je donirala mesnica Aleksi, kuhano vino i čaj. Vašar je bio humanitarnog karaktera, sav prihod od prodaje ide za dom za djecu sa smetnjama u razvoju Kolevka u Subotici. 
Usprkos kiši, koncert i vašar bili su lijepo posjećeni, a organizatori i publika se nadaju da će biti priređeni i iduće godine. Župnik Vinko Cvijin se ovom prigodom zahvalio gostima na koncertu, kao i svima koji su pomogli u realizaciji dvaju događaja.

Izvor: Hrvatska riječ (A. Š.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Predstava Triput Bog pomaže
  • Najava: Svečana akademija povodom 15 godina rada ZKVH-a
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima