Božićni koncert HKPD-a „Jelačić” iz Petrovaradina

Objavljeno: 17.01.2020. Pregleda: 42

bozicni koncert u PEtrovaradinuBožićne pjesme koje su dio glazbene baštine Petrovaradina, među kojima i skladbe glasovitog Ilije Okrugića Srijemca, činile su okosnicu repertoara ovogodišnjeg božićnog koncerta HKPD-a Jelačić koji je održan 20. prosinca 2019. godine u crkvi sv. Jurja na Petrovaradinskoj tvrđavi. Nastupio je mješoviti pjevački zbor udruge koji trenutačno broji oko 30 članova, skupa sa svojim gostima –  pjevačkim zborom KUU-a Kristal Sladorana iz Županje.

„Svaki koncert nam znači, ali ovi veliki blagdani su posebni i predstavljaju nam veliko nadahuće. Sve na božićnom koncertu je posvećeno rođenju Isusa Krista“, objasnila je voditeljica zbora Vesna Kesić-Krsmanović.
Gosti iz Županje kažu da je, iako su na Božićni koncert u Petrovaradin došli peti put, uzbuđenje isto kao i prvog puta. Dva zbora su zajedno izvela poznatu pjesmu U to vrijeme godišta.
„Drago mi je što se viđamo i u Županji i u Petrovaradinu. Zbor Jelačić svake godine dolazi na godišnjicu pada Vukovara, a imamo i smotru zborova i svaki put smo sretni kada nam dođu Petrovaradinci. Što se tiče programa, iako je ovo Božićni koncert, odabrala sam i neke skladbe koje su izvan božićnog sadržaja, a s obzirom na to da smo u adventu – odabrala sam i neke adventske pjesme“, kazala je voditeljica zbora iz Županje Suzana Juzbašić.
Nastupila su i djeca, polaznici Petrovaradionice koju udruga Jelačić organizira. Izvela su dvije božićne recitacije i jednu božićnu pjesmu. Božićni koncert HKPD-a Jelačić organiziran je osmi puta.

Izvor: Hrvatska riječ (K. I. I./Foto: A. Miškov)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Predstava Triput Bog pomaže
  • Najava: Svečana akademija povodom 15 godina rada ZKVH-a
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima