Božićni koncert u subotičkoj Franjevačkoj crkvi

Objavljeno: 05.02.2020. Pregleda: 50

franjevacka crkva 2019 koncertGlazbenim događanjima održanim u povodu blagdana Isusova rođenja, pridružio se i ove godine Božićni koncert u franjevačkoj crkvi sv. Mihovila u Subotici. Na koncertu, koji je održan u nedjelju, 29. prosinca 2019.godine, i ovoga puta slušali smo pjevače i tamburaše, odnosno zbor Sveta Cecilija koji djeluje pri spomenutoj crkvi i kojega vodi s. Mirjam Pandžić i Subotički tamburaški orkestar pod ravnanjem Marijane Marki.

Na programu se našao mahom standardni repertoar ovoga zbora za ovu prigodu: uz tradicionalne božićne pjesme iz Bačke (Spavaj mali Božiću, Radujte se anđeli, Oj pastiri čujte novi glas, Srićna noć) i Hrvatske (Oj Djetešce moje drago, Danas se čuje, Radujte se narodi, Čestit svijetu, Narodi nam se kralj nebeski), publika, koja se u lijepom broju odazvala ovom događaju, imala je prilike čuti i skladbe Transeamus usque Betlehem, Gloria in excelsis Deo, Dicsőség mennyben az Istennek te glasovitu Tihu noć. Specijalni gost koncerta bio je zbor Doma kulture i Katedralni zbor Sveti Nikola iz Ruskog Krstura pod ravnanjem Lidije Pašo. 

U pozdravnom govoru prije početka koncerta, pater Zdenko Gruber istaknuo je značaj poruka koje Božić nosi te poželio da nas Božja svjetlost prosvijetli i isijava u našim životima – mislima, riječima, postupcima i odnosima. 
Iako zbor Sveta Cecilija djeluje od 2012. godine, za dio njihovih članova i voditeljicu ovo je bio 29. božićni koncert kojega su priredili skupa s članovima Subotičkog tamburaškog orkestra. Osim što pjeva pod nedjeljnom misom u Franjevačkoj crkvi, kao i u drugim svečanim prigodama, ovaj zbor priređuje i uskrsni i božićni koncert.
Održavanje koncerta pomoglo je Hrvatsko nacionalno vijeće.

Izvor: Hrvatska riječ (D. B. P.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Predstava Triput Bog pomaže
  • Najava: Svečana akademija povodom 15 godina rada ZKVH-a
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima