Dani biskupa Ivana Antunovića 2015.

Objavljeno: 16.02.2015. Pregleda: 37

ivanantunovicNa blagdan krštenja Gospodinova, 11. siječnja 2015. godine, u subotičkoj katedrali sv. Terezije Avilske služena je svečana sveta misa o 126. obljetnici smrti i 200 obljetnici od rođenja biskupa Ivana Antunovića.

Misno slavlje uz koncelebraciju braće svećenika predvodio je katedralni župnik mons. Stjepan Beretić, predsjednik Katoličkog društva za kulturu, povijest i duhovnost „Ivan Antunović“. U prigodnoj homiliji mons. Beretić je istaknuo veliki značaj, djelo i rad biskupa Antunovića te je naglasio kako i danas u Subotičkoj biskupiji ima puno ljudi koji rade i nastavljaju djelo biskupa Anutnovića.

U sklopu Dana biskupa Antunovića organiziran je dvadeset i treći Razgovor koji je održan 16. siječnja. Tema ovogodišnjeg Razgovora bila je Djeca iz rastavljenih brakova i obitelji: njihova opterećenja i njihovi brakovi i obitelji. Predavač na ovu temu bio je prof. dr. sc. Pero Aračić s Osječkog sveučilišta koji je autor brojnih članaka iz područja pastoralne teologije, voditelj i član međunarodnog projekta vezanih uz pastoralnu teologiju, organizator, voditelj te aktivni sudionik brojnih domaćih i međunarodnih skupova.

Katoličko društvo za kulturu, povijest i duhovnost „Ivan Antunović“, koje je organizator i ovih 23. Razgovora, ove će godine obilježiti i 25. godina postojanja i djelovanja Društva.

Tekst i fotografija: Hrvatska riječ (Ž. V.)

 

 

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima