Domjenak u čast Kate Dulić

Objavljeno: 20.09.2016. Pregleda: 51

domjenak kata dulicU povodu izbora zaštitarke bilja-fitofarmaceutkinje dr. Kate Dulić za dobitnicu priznanja Pro urbe, kojega dodjeljuje Skupština Grada Subotice, u prostorijama Hrvatskog nacionalnog vijeća prošloga je petka upriličen prigodni domjenak. Podsjetivši na dosadašnje dobitnike i dobitnice toga priznanja iz hrvatske zajednice, predsjednik HNV-a Slaven Bačić je istaknuo kako su te osobe, osim za grad, značajne i za svoju manjinsku zajednicu.

„Čestitam vam još jednom na priznanju i izražavam zadovoljstvo što ste, unatoč politički složenim vremenima, dobili ovu nagradu“, kazao je Bačić.

Kata Dulić se zahvalila svima koji su pridonijeli da postane dobitnicom priznanja Pro urbe.

„Ovo priznanje dijelim sa svim poljoprivrednim proizvođačima, posebno voćarima, sa svim svojim suradnicima bivšim i sadašnjim, sa svojim obiteljima Tumbas i Dulić, sa svojim najbližima koji su me podržali. Posebnu zahvalnost izražavam onima koji su me predložili, napose jer ljudi iz svijeta poljoprivrede teže dobivaju ovakva priznanja, budući da nisu toliko izloženi javnosti, njihov trud, znoj i koraci po atarima“, rekla je Dulić.

Temeljem javnog poziva, Katu Dulić je za ovo priznanje predložilo Hrvatsko akademsko društvo iz Subotice. Priznanje Pro urbe utemeljeno je 1996., a dodjeljuje se za istaknuta djela koja značajno pridonose ugledu Grada Subotice podizanjem njegovih materijalnih i duhovnih vrijednosti.

 

Izvor: Hrvatska riječ (D. B. P.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Uskrsni koncert u Novom Sadu
  • Uskrsni koncert HKPD-a Jelačić
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima