Dramske skupine hrvatskih udruga na Zonskoj smotri u Novom Bečeju

Objavljeno: 18.04.2013. Pregleda: 45

Dovedeni zateceni nasiU okviru smotre dramskog stvaralaštva amatera Vojvodine, zone srednjeg i sjevernog Banata i sjeverne Bačke, održane od 5. do 11. travnja 2013. godine u Domu kulture u Novom Bečeju, među osam odabranih nastupili su članovi dramskih sekcija KPZH „Šokadija“ iz Sonte i HKUD „Vladimir Nazor“ iz Sombora. Sonćani su nastupili 6. travnja, a Somborci dan kasnije.

Pred šezdesetak gledatelja i selektorom smotre, dramskim djelatnikom i spisateljem prof. Goranom Ibrajterom, „Šokadinci“ su nastupili s predstavom „Dovedeni, zatečeni i naši“ autora Ivana Andrašića, koji je potpisao i režiju. Po mišljenju publike zaslužili su prosječnu ocjenu 4,2, a za najbolju glumicu večeri gledatelji su izglasovali Agatu Rižanji za tumačenje uloge kućanice Stane. Selektor Ibrajter se na okruglom stolu poslije odigrane predstave Sonćana, o viđenom izjasnio u vrlo pozitivnom svjetlu, osobito o izjednačenosti glumačkog ansambla.

„Osobito bih istaknuo vaš scenski govor. Svjesno ili ne, svojom predstavom dajete nemjerljiv doprinos očuvanju lokalnih govora, koji u današnjici ubrzano odumiru“, rekao je Ibrajter istaknuvši i odlično izbalansiranu kostimografiju te cjelovito autorstvo budući da su amaterske skupine koje rade po tekstovima svojih članova vrlo rijetke.

Zum tres bumDramska sekcija HKUD-a „Vladimir Nazor“ izvela je suvremenu komediju „Zum, treš, bum“. Autor teksta je mladi Marko Lončar, a redateljica, također mlada, Lea Jevtić. Pročelnik dramske sekcije Zvonimir Lukač, koji i sam glumi i ovoj kazališnoj predstavi, kaže kako su zadovoljni reakcijama publike u Novom Bečeju, posjećenošću same smotre, ali i onim što su prikazali na smotri.

„Za najboljeg glumca u našoj predstavi proglašen je Antun Kovač. Publika nam je dala ocjenu 4,34 čime smo veoma zadovoljni. Kritike su bile pozitivne, a selektor je pohvalio i tekst mladog autora“, kaže Lukač.

Tekst i fotografije: K.P / Z.V.

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Tamo gdje tuga spava u Somboru
  • Preprekovo proljeće 2024.
  • Predstavljanje ZKVH-a u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima