Druga obljetnica Kreativne sekcije Hrvatske čitaonice „Fischer“ iz Surčina

Objavljeno: 20.03.2019. Pregleda: 41

Fischer kreativna sekcijaFilmskom retrospektivom događaja iz protekle godine kreativna sekcija Hrvatske čitaonice Fischer iz Surčina je 5. veljače 2019. obilježila drugu obljetnicu svoga rada. Voditeljica sekcije Veronika Živanović je tom prilikom istaknula da se prethodna godina u radu sekcije može okarakterizirati kao veoma aktivna. Realizirano je deset izložbi, kreativna i edukativna radionica, kao i jedan edukativni izlet. Prisutni su upoznati s koncepcijom rada sekcije: oslanjanje na tradiciju i njezin prijenos mladima uz istovremeno posvećivanje pozornosti suvremenom izrazu.

„Rad u sekciji planiramo tako da članovi na najbolji mogući način ispolje svoje sposobnosti. Članovi se potiču na razvijanje svojih sposobnosti, ali tako da nitko ne zasjenjuje druge već da svojim sjajem osvjetljava put drugima. Druženje i rad u sekciji ojačavaju karaktere i osmišljavaju jedan segment naših života“, kazala je Živanović.
Predsjednica udruge Katica Naglić pohvalila je rad članica kreativne sekcije u protekloj godini, ističući dva događaja koja su značila poseban iskorak: sudjelovanje na Sajmu nacionalnih manjina u Beogradu s radovima s početka 20. stoljeća i kreativnu radionicu gdje je 18 žena pripremilo stotinjak darova mališanima za blagdan sv. Nikole.
Dodijeljene su i zahvalnice članovima koji su naročitim zalaganjem pridonijeli radu sekcije, a dobili su ih: Ljerka Vlačina, Snežana Viskup i Željko Srdić, kao i snimatelj Zoran Milojević koji kao pomažući član prati sekciju na svim događanjima. Poslije programa upriličena je tombola, a nagrade su bile upravo radovi kreativne sekcije.

Izvor: Hrvatska riječ (S. D.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima