Dužijanca u Žedniku

Objavljeno: 25.07.2017. Pregleda: 41

Duzijanca u zedniku sl.1Nakon duhovne obnove uoči proslave Dužijance, u nedjelju, 9. srpnja, započela je sveta misa – zahvalnica Bogu za ovogodišnje plodove zemlje. U prepunoj crkvi sv. Marka misu je predvodio vlč. Dražen Dulić uz koncelebraciju domaćina župe vlč. Željka Šipeka i vlč. Miroslava Orčića. Čast da ove godine budu bandaš i bandašica u Žedniku pripala je Davoru Pandžiću i Tatjani Poljaković, uz pratnju malog bandaša i bandašice Luke Dózsai i Martine Vukov.

Osim mnoštva vjernika iz samog sela i okolice, mladih u nošnji i »kraljica«, misi su prisustvovali gradski bandaš i bandašica Luka Gabrić i Ana Ivanković Radak. Raspjevani zbor župe sv. Marka pod ravnanjem Duzijanca zednik sl.3Nikole Ostrogonca radosno je pjesmom zahvaljivao Bogu i upotpunio dojam ovogodišnje proslave.

Bundašicino kolo, kako već tradicija nalaže, održano je navečer ispred Doma kulture u Žedniku. U programu kola sudjelovao je folklorni odsjek HKC Bunjevačko kolo iz Žednika, HKPD Đurđin iz Đurđina te tamburaški ansambl Ruže.

 

 

 

 

Izvor: Hrvatska riječ (N. B.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Preprekovo proljeće 2024.
  • Predstavljanje ZKVH-a u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima